Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

Erdoğan: Mezhep savaşları hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yazılı bir açıklama yayınladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 21:28:59

Erdoğan: Mezhep savaşları hedefleniyor

Erdoğan, açıklamada saldırıların Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilmesine dikkat çekerek, "Saldırganların vahşetlerini, kutsal değerleri hiçe saydıklarını göstermektedir." dedi.

"SALDIRILAR TÜRK HALKINI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye olarak, Kuveyt'te Şiilere ait bir camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısını ve Tunus'un Suse kasabasında iki turistik oteli hedef alan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kuveyt'te en az 10 kişinin, Tunus'ta ise aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 30 insanın hayatını kaybetmesine yol açan bu menfur saldırılar, Türk halkını derinden üzmüştür.

"ULUSLARARASI VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYMAKTADIR"

Kuveyt ve Tunus'un huzur ve istikrarını hedef alan, Kuveyt'te mezhep çatışması çıkarmayı amaçlayan bu kanlı saldırılar, terörizmle mücadele konusunda uluslararası ve bölgesel işbirliğinin önemini açıkça ortaya koymaktadır.

"SALDIRGANLAR KUTSAL DEĞERLERİ HİÇE SAYMAKTADIR"

Saldırıların rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da gerçekleştirilmesi, saldırganların vahşetlerini, kutsal değerleri hiçe saydıklarını göstermektedir.

"TERÖRİZMLE MÜCADELE KONUSUNDA TAM BİR DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Terörden yıllarca muzdarip olan ve terörün her türüne karşı çıkan bir ülke olarak, bu acılı günlerinde Kuveytli ve Tunuslu kardeşlerimizin kederlerini paylaşıyor, terörizmle mücadele konusunda kendileriyle tam bir dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, kardeş Kuveyt ve kardeş Tunus'a başsağlığı diliyoruz."

Haber Ara