Dolar

32,5228

Euro

34,9758

Altın

2.433,26

Bist

9.781,37

'Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın mihrabında bütün Müslümanlara seslenecek'

“Yüzyılın Planı” denilerek Filistin’in, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilme girişimine ilişkin konuşan Filistinli Aktivist Musa Hicazi, “Bütün kukla Arap liderleri Filistin’e sahip çıkmazken Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek bir sesle ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ diyor. Sayın Erdoğan’ın Filistin’e yönelik sözlerinden büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisinden Allah razı olsun. Kalbimiz ve dualarımız Türkiye’den yanadır, Recep Tayyip Erdoğan’dan yanadır.” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 22:35:50

'Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın mihrabında bütün Müslümanlara seslenecek'

Filistinli Aktivist Musa Hicazi, Filistin'de yaşanan son gelişmelere ilişkin konuştu.

“KUDÜS TEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Filistin'i yok eden ve Kudüs'ü gasbeden bu planı asla kabul etmiyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir.” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Filistinli Aktivist Musa Hicazi, “Bütün kukla Arap liderleri Filistin'e sahip çıkmazken Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek bir sesle ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyor. Sayın Erdoğan'ın Filistin'e yönelik sözlerinden büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisinden Allah razı olsun. Kalbimiz ve dualarımız Türkiye'den yanadır, Recep Tayyip Erdoğan'dan yanadır. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘Doğu Kudüs, Batı Kudüs' ayrımı yapmamasını istirham ediyoruz, çünkü Kudüs tektir. Doğu ve Batı olarak Kudüs'ü ayırmak doğru değildir.” şeklinde konuştu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, MESCİD-İ AKSA'NIN MİHRABINDA BÜTÜN MÜSLÜMANLARA SESLENECEK"

“Sözde Müslüman görünen kukla liderler olmasaydı bugüne kadar Filistin sorunu kalmazdı” diyen Musa Hicazi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Selahaddin Eyyubi, Haçlılara karşı mücadele ederek Filistin'i işgalden kurtardı. Abdülhamid Han'a oynanan oyun bugün yine aynı şekilde Filistin'de oynanıyor. Filistin toprakları, Peygamber Efendimiz'in, Allah'ın, Selahattin Eyyubi'nin ve Abdulhamit Han'ın bizlere emanetidir. Bu kutsal topraklar, Filistinlilerin değil bütün Ümmet-i Muhammed'indir. Bizler, Kudüs'te, Filistin'de şuan canımız pahasına bekçilik yapıyoruz. Allah'ın izniyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'e gelecek ve Mescid-i Aksa'nın mihrabında bütün Müslümanlara seslenecek. Bütün yiğitlerle birlikte çok yakında Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız inşallah.”

“MESCİD-İ AKSA'YA, KUDÜS'E SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye'de ve bazı İslam ülkelerinde İsrail'in Filistinlilere yönelik “Filistinliler evlerini satıp kaçıyorlar.” şeklinde alçakça bir propaganda yaptığını ve maalesef bazı Müslümanların da buna kandığını hatırlatarak tepki gösteren Filistinli Aktivist Musa Hicazi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum; bu tür iftiralara kanmayın. Filistin, Antalya gibi küçük bir coğrafyadır. Yüz yılı aşkın bir süredir Filistin işgal altında ve biz Filistinliler olarak tam yüz yıldır işgalci İsrail'e karşı mücadele veriyoruz. Hemen hemen hergün şehitlerimiz oluyor, her gün yine ortalama 18-20 kişi gözaltına alınıp tutuklanıyor. Ellerimizde silah yok ve bize hiç kimse silah vermiyor. Ayakkabılarımızla, taşlarla ve vücudumuzla yüz yıldır siyonist İsrail'e karşı direniyoruz. Evlerini ve topraklarını satan Filistinliler, İsrail'e karşı yıllardır direnir mi? Her millette ve her ülkede olduğu gibi elbette aramızda hainlerde vardır. Yüz yıllık süreçte Filistinliler arasında binde 2'si İsrail'e topraklarını satmıştır. Yüz yıllık bir süreç içinde bakıldığında bu da normaldir. Bizim örneğimiz Abdulhamid Han'dır ve onun yolunda gitmeyi sürdüreceğiz. Filistinliler olarak Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e sahip çıkmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle.”

Haber Ara