Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Erdoğan: Kongre akşamı görevi vereceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresi tamamlanır tamamlanmaz hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vereceğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 23:30:22

Erdoğan: Kongre akşamı görevi vereceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı akşam, Binali Yıldırım'ı yeni kabineyi kurmak için görevlendireceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik Bayramı nedeniyle A Haber'de yayınlanan "Gençlerle Büyük Buluşma" isimli programda şunları söyledi:

"Burası sizin eviniz, şahsımın ne mülküdür, ne malıdır. Sadece buranın bekçisi konumundayız. Bu kadar özenle hazırladığımız külliye, sizlerle bizi buluşturmuş oluyor. 10 bini aşkın muhtarımızla biraraya geldik. Şimdi yapmakta olduğumuz camiyle, külliye arasındaki kongre salonumuz var ki, gerçekten çok çok muhteşem olacak. En azından yarı opera binası diyebileceğimiz bir bina vaziyetinde. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi yapıyoruz. Türkiye'de bundan daha büyük bir kütüphane olmayacak. Şu an temelleri atılıyor. Dijital ortama da yayınları alacağız. 24 saat açık bir kütüphane olacak.

Tabii bu soruyu cevaplarken, kurucu genel başkanı olduğum partinin yeni bir kongre sürece söz konusu. Olağanüstü bir kongre süreci. Sayın Genel Başkan aldı bu kararı. Temayül yoklamaları alındı. Bu süreci arkadaşlar bitirdiler. Bugün de parti sözcüsü neticeyi açıkladı. Bu olağanüstü Genel Kurula,. temayül tek adayla gidilmesi noktasında. Genel Kurul ve tüm delegeler, oradaki adayla ilgili kararını verecek ve pazar akşamı gerek partimizin diyeceğim, çünkü kurucu genel başkanı olduğum için söylüyorum. Bundan sonraki sürece yönelik, başbakan kim olacak sorusunun cevabı da, o gün Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir ve hemen o akşam yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum. Zira hafta için MGK var, Pazartesi günü Dünya İnsani Zirvesi var. 60 ülke devlet başkanı ve başkanı geliyor. O program 2 gün sürüyor ve sonra Ankara'ya gelip, duruma göre kabineyi görmüş olacağız."

Haber Ara