Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Erdoğan: KKTC'nin haklarının gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'de G-20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda düzenlediği basın toplantısında, 'Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-01 22:47:32

Erdoğan: KKTC'nin haklarının gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'de G-20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

RUM KESİMİ BÖYLE DEVAM EDERSE, GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Rum kesimi, Kıbrıs Türkü'nün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz.

DOĞU AKDENİZ'DE KKTC'NİN HAKLARININ GASBEDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz.

FIRAT'IN DOĞUSUNU DA TERÖRİSTLERİN ELİNDEN ÇOK YAKINDA KURTARACAĞIZ

Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz.

Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız.

YEMEN KRİZİ

Erdoğan, "Dört yıla yakın süredir derinleşerek devam eden Yemen krizine artık acilen çözüm bulunması gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yemen halkının acıları en kısa sürede dindirilmelidir. Yemen'in bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliği mutlaka korunmalıdır." ifadelerini kullandı.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Erdoğan, "Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır." diye konuştu.

Erdoğan, "Bu olayı asla siyasi bir mesele olarak görmedik. Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir ve öyle de kalacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vahşi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir." dedi.

VİZELERİN KALDIRILMASI

Erdoğan, "Yaptığımız görüşmelerle vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi." ifadelerini kullandı.

Haber Ara