Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan: Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-25 18:22:09

Erdoğan: Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

  •  
    2019'da üç seçim yaşayacağız. Yerel, muhtarlık seçimi, parlamento ve Cumhurbaşkanı. Bu üç seçimde de biz çok büyük gayret ortaya koymamız lazım ki hesapları alt üst edelim. Buna hazır olmamız lazım. Trabzon'dan çok daha büyük bir destek bekliyorum. Trabzon, Türkiye'de de bir Trabzon var. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de var. Her yere dağılmış. Sandıkları evelallah patlatacak. Trabzon en önde olacak ki, diğerlerini de çekip getirsin. Trabzon 2019'da Karadeniz gibi coşmazsa bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz.  2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

'YAZICIOĞLU YAŞASAYDI ATTIĞIMIZ ADIMLARDA YANIMIZDA OLURDU'

  • Bugün 25 Mart. Bundan 9 yıl önce Türkiye büyük bir acı yaşadı. BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlar başta olmak üzere attığımız adımlarda yanımızda olur bizimle omuz omuza mücadele ederdi. Şu anda onun varisi arkadaşlarımız da bizimle yürüyorlar sağolsunlar. Benim tanıdığım Muhsin Yazıcıoğlu milli ve yerliydi. 
  •  
    Bizim bu ülkeye ve bu millete olan sevgimiz son nefesimize kadar asla bitmeyecek. Biz sizler kara sevda ile tutkunuz be. Karadeniz yaylaları ne kadar güzelse, denizi ne kadar coşkuluysa bizim sevdamız da o kadar derindir, samimidir. Şu anda salonun dışında en az bu kadar hemşehrilerim var. Çünkü onları orada görünce selamlamadan salona giremezdik. Ülkemize yaptığımız her hizmet her proje her kazanım siyasi alanda ileriye doğru attığımız her adım bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır.
  • Günün 24 saatini, 48 saat gibi yaşamak mecburiyetindeyiz ki milletimize olan sözümüzü tutabilelim. Biz bir söz verdik. Biz şimdi dağları dele dele bu yolda yürüyoruz. Dağların delindiğini de en iyi Trabzonlu, Ordulu, Giresunlu bilir.

'YENİ PROJELER ÜRETMEKTE YETERSİZ KALAN HİÇBİR BÜROKRAT, BULUNDUĞU MAKAMI FUZULİ YERE İŞGAL ETMESİN'

  • Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.Bürokrasinin içinde ve dışarısında bu ülkeye hizmet edecek çok yetişmiş insanımız var.

'SONUNDA BİZİ SİHA YAPAR HALE GETİRDİLER'

  •  
    Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi bile yoktur. Hızlı hareket etmek zorundayız. Geçmişte yapılan yanlışların zaaafların faturasını bugün biz ödüyoruz. Savunma sanayiinde gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa bu operasyonların hiçbirini yapamazdık. Şu an bile ciddi sabotajlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Zırhlı taşıyıcılarımızı, insansız hava araçlarımızı, silahlı insansız hava araçlarımızı da yapıyoruz. Dışarıdakilerden istiyoruz bize SİHA verin veremeyiz diyorlar. Diyorlar ki kongreden izin çıkmadı. Sağolsunlar sonunda bizi bunları yapar hale getirdiler. Bütün mesele inanç azim ve gayret.
  • Karşıma koymuşlar. Bizi Münbiç'e götür, Afrin'den bir şey anlamadık yazıyor. Hey Allahım ya. İnşallah hayırlısı olsun, götürmeden işi bitirelim. ("Reis bizi Münbiç'e götür" sloganlarına) İhtiyaç olduğu zaman önce ben ondan sonra siz benimle beraber geleceksiniz. Sizin bu aşkınız, cephedeki Mehmedin aşkını da artıyor, heyecanını da artırıyor. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyor şair. Mehmet şu anda cepheden bakıyor ki benim vatandaşım benimle beraber yürümeye hazır. Onu PYD/YPG tutabilir mi? Tutamaz. Gömerler, gömerler. Ne ihanetler yapmışlar. ÖSO'dan nice kardeşlerimizi şehit ederek açtıkları mezarlara gömdüler, şimdi onlar gömülüyor. Açtıkları hendeklere burada gömdük. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te gömdük, gömmeye de devam edeceğiz.

'MENBİÇ KONUSUNDA BİZE VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

  • Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridorunu Akdeniz'e bağlama çabasını kestik. İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız. Münbiç konusunda bize verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. 

'ABD MENBİÇ'İN DENETİMİNİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ALIP BÖLGENİN GERÇEK SAHİPLERİNE DEVRETMELİ'

  •  
    Amerika'nın bir önce Münbiç'in denetimini terör örgütünden alıp, bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekir. Biz bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Münbiç'i alt yapısı ve üst yapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız. Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız.

'ONLAR İMHAYA GELİR, BİZ İHYAYA GİDERİZ'

  • Gittiği hiçbir yerde ülkemize işgalci davranılmıyor. Adım attığımız her yerde samimi karşılanıyoruz. Onlar imhaya gelir biz ihyaya gideriz. Onlar bölgenin tarihine ve insanların kültürüne hoyratça saldırır, biz insanların namuslarını ve geleceklerini teminat altına almaya gideriz. Onlar işgale gelir, biz kurtarmaya gideriz. Aramızdaki fark bu kadar açıktır, kesindir.
  • Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız. Ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez, indiririz.

'BATILI BİZE AKIL VERMEYE ÇALIŞIYOR, O AKLI KENDİNİZE SAKLAYIN'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon 6. olağan il kongresi öncesi vatandaşlara seslendi. Afrin Harekatı ve terörle mücadeleyle ilgili olarak "Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz" diyen Erdoğan yarın Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenecek Türkiye-AB zirvesi öncesi, "Batılı bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara