Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'kan dökmeden olmaz' sözlerine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz' diyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-12 12:59:16

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'kan dökmeden olmaz' sözlerine cevap verdi

Ankara'da düzenlenen 'Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kan dökmek; diktatörlerin, zalimlerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum" dedi.

Erdoğan, başkanlık sistemi konusunda millet ne derse onun olacağını ifade ederek, "Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek" diye konuştu.

Eleştirilerine "Anamuhalefet partisi kendisine bir çeki düzen vermeli" sözleriyle başlayan Erdoğan, "Anamuhalefetin başındaki zatın ettiği bir söz daha var ki, gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir" dedi.

"Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar?" diye soran Cumhurbakanı, "Kan dökmek diktatörlerin, katillerin bazen de meczupların işidir. Anamuhalefetin başındaki zatın hangisi olduğunu milletin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Vatan savunması söz konusu olduğunda bu ülkenin hiçbir ferdi canını ve kanını feda etmekten çekinmez. Ancak tamamen meclisin kararı ve sonrasında milletin onayı meselesi olan bir olayı getirip kanlı bir cümlemin içine yerleştiren kafa bu topraklara ait olamaz. 3 şey var ki bunlar ülkemiz için tehlike. Bir mezhepçilik, iki ırkçılık, üç terör... Bu üç beladan ülkemizi kurtarmamız gerekiyor. Sen bunlardan hangisine tabisin. Türkiye'de kandan beslenen terör örgütünün maşası olan bir parti zaten mevcut. Anamuhalefet partisinin görevi terör örgütünün güdümündeki partinin yedekliğine soyunmak değildir. Her türlü sorunlu işe adeta ben, bu zatın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasi partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum. Bu zatın yalanları yüzünden milletimiz tarafından muhalefet yok hükmünde görüldüğünden demokrasimiz eksik kalıyor."

"KIZILAY DIŞINDA BİR YERDE KAN VERMEYİZ"

"Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu aziz milletimizin takdiriyle olacaktır" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu şahsa sesleniyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk egemenlik kayıtsız şartsız milletin demedi mi? Neden milletten kaçıyorsun? Biliyor ki millet ona güvenmiyor. Ama er geç bu milletin önüne bu yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek. Türkiye yeni bir sisteme geçecekse milletin onayıyla geçecektir. Başkanlık sistemi bizim geleneklerimizde var. Bunun adına ister başkanlık diyelim ister başka isim koyalım fark etmez.  Önemli olan ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olan neyse onu yapmaktır. Başka teklifi olan varsa buyursun getirsin, biz onun da konuşmasından, tartışılmasından memnuniyet duyarız. Kan ticaretine soyunanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler."

"MADEN DÜRÜSTSÜN, NİYE GİDİP İFADE VERMİYORSUN?"

CHP liderini, Deniz Baykal'a yönelik kaset soruşturmasında ifade vermeye gitmemesi üzerinden de eleştiren Erdoğan, "Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, niye gidip ifadeyi vermiyorsun? Git, ver ifadeyi. Dürüstsen, dürüstlüğünü görelim. Niye vermiyorsun Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek, şahsımı hedef alan alıştığımız yalanlarına yine niye devam ediyorsun Biliyor ki, o gün gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak, bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir mi?" diye konuştu.

Haber Ara