Dolar

32,5688

Euro

34,7372

Altın

2.486,51

Bist

9.524,59

Erdoğan: Karşımıza çıktığı yerde PYD'ye müdahale ederiz

Suriye'de gerçekleşen operasyonlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ' PYD nerede karşımıza çıkarsa müdahale edilecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 14:01:35

Erdoğan: Karşımıza çıktığı yerde PYD'ye müdahale ederiz

TİMETÜRK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

IŞİD ve PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık tehditlerin kapıya gelmesini beklemeyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Tehditlerin kapımıza gelmesini beklemeyeceğiz ve kaynağında imha edeceğiz. İş kapıya gelince mücadahale dönemi bitti. Olay nerede, orada iş biecek. Buraya gelsin sonra müdahale edelim yok. 56 kardeşimizin kına töreninde şehit edilmesi olayı bu işin bitiş noktası oldu ve biz ön hazırlıklardan sonra Suriye'ye girme kararı aldık. Lojistik destek bizde olmak üzere Cerabus'a girdik. Operasyondan sonra halk oraya yerleşti. Bütün hizmetleri sağladık. Artık çocuklar okullarına gidiyor. Camiler hazırlandı.

KARŞIMIZA ÇIKTIĞI YERDE PYD'YE MÜDAHALE EDERİZ

PYD nerede karşımıza çıkarsa müdahale edilecek. Bizim Halep ile ilgili sorunumuz yok, itirazlarımız var. Putin ile görüştük. Halep halkını artık huzura kavusturalım dedik. Halep Haleplilerindir. Bunu açıklamak lazım. Halep'in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz. Çünkü bizim akrabalık bağlarımız var. Orada işgal yapılırsa bu insanlar Gaziantep ve Kilis'e gelecek.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Biz şu anda mültecileri barındırıyoruz. Bunu birilerinin talimatı oldugu için değil insanİ görev olarak yapıyoruz. Kesinlikle destek vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlık kapısını gerekirse açacagız. Türkiye terör tehditleri ile başa çıkmanın yolunu arayan bir ülke ve önlemleri hep kendimiz almaya çalıştık.

IRAK'TA İŞLER MÜDAHİL OLAMADIĞIMIZ İÇİN ÇIKMAZA GİRDİ

Bugün Irak'ta işlerin içinden çıkılmaz bir hale gelmesinin sebebi bizim müdahil olamamamızdır. Biz Türkiye'nin buraya girmesini istemiyoruz dediler biz de istenmediğimiz yere girmeyiz dedik ve geri çekildik.

 

Haber Ara