Dolar

32,5536

Euro

34,9004

Altın

2.427,90

Bist

9.645,02

Erdoğan: İstifa etmeyen belediye başkanını görevden alırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK'sında, sorunlu teşkilatlar ve belediyeler görüşüldü. Erdoğan'ın, istifası istendiği halde istifa etmeyen belediye başkanlarına yönelik 'görevden alırız' dediği öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-15 09:07:06

Erdoğan: İstifa etmeyen belediye başkanını görevden alırız

AK Partili belediye başkanlarının istifası ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehlih Gökçek'in istifa edeceği iddialarının ardından, AK Parti'de sular durulmuyor. Şimdi de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MYK'sında, istifası istenen ama hala istifa etmeyen belediye başkanlarına yönelik "istifa etmeyeni görevden alırız" dediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın MKYK toplantısında saydığı 5 ile ilave olarak yeni bazı belediye başkanlarının da eklendiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde o isimlerin istifa etmesinin beklendiği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda belediye başkanlarının istifa etmemeleri halinde nasıl bir süreç işleyeceği de görüşüldü.

'BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ'

Erdoğan, bazı belediye başkanlarının istifada direndiğinin hatırlatılması üzerine de net konuşarak "Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız" ifadelerini kullandı. Parti kurmayları, "İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimiz bu değil. Belediyenin başından gitmesi lazım. Çünkü belediyelerde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler" görüşünü dile getirdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE SOKULACAK

Bu kapsamda, istifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili ihraç mekanizması çalıştırılmayacak. Bunun yerine İçişleri Bakanlığı devreye sokulacak. İlgili başkan ile ilgili inceleme ve ardından soruşturma başlatılacak. Başkanlar bu kapsamda görevden alınacak.

HABERE GİTMEK İÇİN RESİME TIKLAYIN

melih

gokcek

bal

bal2

Haber Ara