Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Erdoğan: İslam'ın yükselişinden rahatsız olanlar dinimize saldırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Diyanet Başkanları İstişare Toplantısı'na video mesaj gönderdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-20 13:43:42

Erdoğan: İslam'ın yükselişinden rahatsız olanlar dinimize saldırıyor

"Macron başını çekiyor..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Diyanet Başkanları İstişare Toplantısı'na video mesajında Müslümanların içinde bulunduğu üzücü manzaranın, emperyalistlere ve İslam düşmanlarına cesaret verdiğini ifade etti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam'ın yükselişinden rahatsız olanlar, bizzat kendilerinin sebep olduğu krizleri öne sürerek, dinimize saldırmaktadır. İslam ve Müslüman karşıtı söylemler, günümüzde Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için başvurdukları en kullanışlı aparatlardır. Yakın zamanda gündeme getirilen 'Fransız İslam'ı', 'Avrupa İslam'ı', 'Avusturya İslam'ı' gibi kavramlar, bunun en son örnekleridir. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam'la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır. 'Aşırılıkla mücadele' kisvesi altında terörle mücadeleden ziyade; zulme tepki vermeyen, zalime ses çıkarmayan pasif, pısırık, korkak, iddiasız bir Müslüman vatandaş profili hedefleniyor."

Haber Ara