Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Erdoğan'ın zırhlı makam aracı da Şili'ye gitti

Güney Amerika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koruma terbirleri kapsamında zırhlı makam aracı askeri kargo uçağıyla götürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 10:14:45

Erdoğan'ın zırhlı makam aracı da Şili'ye gitti

ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yurtdışı gezilerinemakam aracını götürme uygulaması Erdoğan için de başlatıldı. Yeni uygulama Erdoğan'ın güvenliğine yönelik yeni ve önemli değişikliklere gidildiğinin göstergesi oldu. Erdoğan'ın üç ülkeyi kapsayan 5 günlük Güney Amerika gezisinde kullanılan makam aracı askeri kargo uçağıyla Şili'ye getirildi.

YOLCULUK, 3 GÜN SÜRDÜ

Kayseri Hava Üssü'nde görevli askerler Senegal ve Brezilya'da mola vererek 3 gün süren yolculuk sonunda Şili'nin başkenti Santiago'ya ulaştı. Erdoğan ve heyetini taşıyan özel uçak TUR ise Senegal'de mola vererek yaklaşık 19 saatte Şili'ye ulaşmıştı. Şili Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verdi. Erdoğan, Türkiye'den götürülen zırhlı makam aracını kullandı.

ZİKA TEDBİRLERİ

Erdoğan'ın makam aracının Türkiye'den götürülmesi yönteminin bundan sonra da bazı dış gezilerde uygulanacağı belirtiliyor. Brezilya'da başlayan ve Güney Amerika'da görülen ‘zika' salgınına yönelik de Erdoğan'ın uçağında özel tedbirler alındı. Heyet sivrisineklere karşı uyarıldı ve tedbir olarak da sivrisinek kovucu sıvılar dağıtıldı.

Haber Ara