Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'ın tepki gösterdiği sözleri Merkel yine kullandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği 'İslamcı terör' sözünü Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmede de kullandı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 22:02:13

Erdoğan'ın tepki gösterdiği sözleri Merkel yine kullandı!

Ajanslarda yer alan habere göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve TBMM ziyaretinin ardından Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi.

MERKEL: İSLAMCI TERÖRÜ ELE ALDIK

"Bu kadar detaylı bir görüşmede bulunabildiğimiz için mutlu oldum. TBMM'yi gezerken darbe girişiminin yaşattığı tahribatın izlerini görme fırsatı buldum. Halkın demokrasi için nasıl siper olduğunu da gördüm. İslamcı terörü ele aldık. Sayın Cumhurbaşkanına da söyledim, burada Müslümanlara karşı herhangi bir şüphecilik değil, bu insanlar insan hayatını yok edip demokrasiyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu mücadelede birlikteyiz.

Almanya'da PKK terör örgütü olarak kabul edilmekte. İçişleri Bakanlarımız bu konuları ele alacaklar. Yoğun bir şekilde diğer bir sorunu ele aldık. Türkiye'deki üç milyonu aşkın Suriyeli mülteci Türkiye'ye geldiler ve iki taraf için de 2016'daki anlaşmanın canlı tutulması gerekiyor. Belki de Türkiye'nin beklediği kadar hızlı akmasa da 3 milyarın 2,2 milyarı harcandı. Gaziantep'e gitmiştim, mültecilerin durumuna baktığınız da bu paraya her gün ihtiyaçları var. Bu nedenle destek olmak istiyoruz. Yine Almanya mülteci kabul etmeye devam edecek. Her ay 500 mülteci kabul etmeye karar verdik.

Ekonomik işbirliğimizi nasıl sağlamlaştırıp geliştireceğimizi konuştuk. Darbe teşebbüsünden sonra bu alanda da bazı sıkıntılar yaşandı. Alman yatırımcıların burada yasal açıdan güven olmaları için daha da fazla işbirliği yapılmasını konuştuk. DİTİB'le ilgili bir görüşmemiz oldu. Burada örneğin Gülen hareketiyle sıkıntılarımız olduğunda Türkiye bize kanıtlar verdiğinde emniyet bunu birlikte görüşmeli. Uzun yıllar boyunca Türkiye'den gönderilen imamların eğitimi hakkında işbirliğimiz oldu. Böylece orada yaşayan Türklerin bu kişilerle herhangi bir şüpheler ortadan kaldırılmalı. Kıbrıs'ı konuştuk yine. Bütün Avrupa için çok önemli bir konu bu. Bu kadar zor dönemlerde görüş alışverişinde bulunmalıyız her zaman."

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

475246_1

Haber Ara