Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Erdoğan'ın restinden sonra Almanya'dan Çavuşoğlu'na telefon

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı ile telefonda görüştü. Görüşme talebi Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 23:05:18

Erdoğan'ın restinden sonra Almanya'dan Çavuşoğlu'na telefon

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı ile telefonda görüştü. Görüşme talebi Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'nın Türk siyasetçi ve bakanların bu ülkedeki programlarının engellenmesine yönelik tutumuna tepkisi, etkisini gösterdi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin hemen ardından bu gece Pazar akşamı olmasına rağmen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla araması dikkat çekti.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu gelişmelerin ardından tepkisini ifade ederken şu sözleri öne çıktı:

"Ben Nazizmin, Almanya'da bittiğini  zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Hala devam ediyormuş açık ortada.  Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim Bakanım, hem Bakanınla görüşecek hem de orada  bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsun? Bir başka Bakanım aynı  şekilde. Şimdi baktık ki Hollanda da aynı şekilde bir açıklama yapmış. Vah  zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Kardeşlerim, şimdi  zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem yarın  gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman  da ben dünyayı ayağa kaldırırım."

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ DE ARAMIŞTI

Gabriel geçtiğimiz cuma günü de Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'da vatandaşlarla yapacakları toplantıya izin verilemesi nedeniyle Türkiye ile Almanya arasında baş gösteren krizi görüşmüştü.

İki bakan ilk telefon görüşmesinde 8 Mart günü Berlin'de yüz yüze görüşme konusunda mutabık kalmıştı.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı; Türkiye'deki referandumla ilgili konuşma yapacağı etkinlik 'altyapı yetersizliği' gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Köln kentinde ise, 5 Mart Pazar günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı bildirilen toplantı için ise salon verilmedi.

Haber Ara