Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

Erdoğan'ın 'Perşembe' sırrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşamı boyunca aldığı önemli kararların 'Perşembe' günlerine denk gelmesi merak uyandırdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 06:29:07

Erdoğan'ın 'Perşembe' sırrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşamı boyunca aldığı önemli kararların Perşembe günlerine denk gelmesi, merak uyandıran soruları da akla getirdi. Akif Beki de 2003'te Radikal'de yazdığı yazısında Erdoğan için Perşembe gününün önemli olduğuna dikkat çekmişti.Öyle ki Başbakan Ahmet Davutoğlu da görevi bırakacağını Perşembe günü açıklamıştı.Beki söz konusu yazısında, "8" rakamının da Erdoğan için önemli olduğuna vurgu yapmıştı.

İşte Akif Beki'nin 2003'teki o ilginç yazısı:

"Bugün yaşasa herhangi bir ilm-i huruf erbabı, Tayyip Erdoğan'ın harfler hiyerarşisindeki yerini şöyle yorumlardı:

(1954 yılı) Şubat ayının 26'sında doğduğuna göre Erdoğan modern astrolojiye göre Balık burcunun etkisi altında.

Bu burcun gezegeni ise Neptün. Ama Hurufilerin özellikle de İbni Arabi'nin çizelgesinde esas alınan yıldız sistemi daha farklı. Burçlar feleği (felek-i buruc) olarak adlandırılan sistemde yedi gezegen yer alıyor. Modern astrolojide her bir gezegenin etkisi altında farklı burçlar (doğum tarihi dönemleri) gösterilirken, Hurufi sistem birden fazla burcu aynı gezegenle ilişkilendiriyor. Bu sisteme göre Erdoğan gibi Balık burcunda doğanlar Arapça adıyla Müşteri yıldızının etkisinde. Burçların unsurları ya da madenleriyse her iki sistemde de aynı. Hava, su, ateş ve toprak. Bu dört unsur, Hurufi sisteminde de aynen geçerli. Ve modern astrolojide olduğu gibi Balık burcu ya da Müşteri feleği'nin madeni Su.

Bunları belirledikten sonra bir Hurufi artık durumuna bakılan şahsın yıldızı ve madeninden hareketle onun varlık mertebesini kolaylıkla bulabiliyor. İbni Arabi'nin çizelgesine göre Müşteri feleğinin menzili, 'semayı saniye' yani ikinci kat gökte (toplam yedi kat var). Yaradılış takvimine göre günü de perşembe, yani yaradılışın beşinci günü (pazar gününden başlatılıyor takvim). Ve bu mertebenin harfi, Arap alfabesinin 28 harfinden biri olan dad.

Harfler hiyerarşisinde bu mertebeye tekabül eden ilahi isimse, Alim. Mertebenin peygamberi de Musa Peygamber olarak gosteriliyor. Erdoğan'ın burç feleğinden, yani Müşteri yıldızından yola çıkılarak bulunanlar bu kadar. Bir de madeninin işaret ettiği bir varlık mertebesi var. (İbni Arabi'nin çizelgesinde sadece yıldızlar için değil onların unsurları için de ayrı varlık düzeyleri öngörülüyor). Madeni Su olduğuna göre, Erdoğan'ın ikinci harfi de Sin. Bu mertebede tecelli eden ilahi isimse Muhyi.

BU SAYILARA DİKKAT

Tüm bu dökümü yaptıktan sonra sıra eldeki verileri yorumlamaya geliyor. Bu aşamada, her bir veriyi tek tek ele almak gerekiyor.

Önce harfler: İbrani alfabesinde olduğu gibi, Arap alfabesinde de her bir harf ayrıca bir sayıya karşılık geliyor. Ebced hesabı olarak bilinen bu sistemde, harflerin alfabetik sırası bugün bilinen modern dizilişten farklı. Ve Ebced için geçerli sıralamaya göre 28 harf, yukarıdan aşağıya üç sıra halinde diziliyor. İlk iki sıra dokuzar harften, son sıraysa on harften oluşuyor. İlk sıradaki harfler birden dokuz kadar olan ardışık sayılara tekabül ediyor; ikinci sıradakiler ardışık onlu basamak sayılarını işaret ediyor ve doksanda bitiyor; son sıradakilerse yine ardışık yüzlü basamak sayılarını temsil ediyor ve bin sayısında bitiyor. Dolayısıyla harfler için varsayılan en küçük değer bir, en büyük değerse bin oluyor.

İşte bu sisteme göre Dad harfinin sayısal değeri, sekiz yüz; İbn Arabi, tarih çıkarma işlemlerinde bu tür büyük sayılar için sıklıkla büyük ebced (ebced-i kebir) hesabına başvuruyor. Bu işleme göre aynı harfin değeri sekize düşüyor. Sin harfinin değeriyse, altmış olarak karşımıza çıkıyor.

YAŞAMINDA ROL OYNAYACAK

Ebced hesabına göre, Erdoğan'ın bu iki harfinin temsil ettiği sayılar, hem ayrı ayrı hem de birlikte toplam olarak yaşamında önemli bir yer tutuyor.

Örneğin, iki harfin toplam değeri 68. Bu sayı hayatında önemli bir tarihe işaret olarak kabul edilebiliyor. Bir Hurufi bundan hareketle Erdoğan'ın 68 yaşında çok kritik bir badire atlatabileceğini, yaşamını değiştirecek bir olayla karşılaşabileceğini söyleyebiliyor. Tek tek olarak ele alındığındaysa, sekiz ve altmış sayıları, yine aynı anlamlara gelebiliyor. Sözgelimi, sekiz sayısının Erdoğan için uğurlu olduğu, ya da o yaşta sonraki hayatını şekillendiren bir olay yaşamış olabileceği; altmış yaşına girdiğinde çok dikkatli olması gerektiği gibi sonuçlar çıkarılabiliyor.

Yukarıdaki verilere göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın Müşteri feleğinin menzili, ikinci gök katında ve Tayyip Erdoğan'ınki yaradılışın beşinci günü.

Buradan yola çıkarak da, iyi günü perşembe yorumuna varılıyor. Erdoğan'ın, önemli kararlarını bugün alması tavsiye edilebiliyor."

Haber Ara