Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Erdoğan'ın iftar yaptığı aile konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iftarda evlerinde ağırlayan aile iftar sofrasını ve Cumhurbaşkanı ile aralarında geçenleri anlattı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 15:28:18

Erdoğan'ın iftar yaptığı aile konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, dün akşam Ankara'nın Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'nde Çelik ailesinin iftar sofrasına konuk oldu. Altı çocuk babası Yıldırım Çelik, eşi Gözel Çelik, babası ve 5 çocuğuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı misafir etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı evlerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yıldırım Çelik'in kızları 17 yaşındaki Meltem ve 19 yaşındaki Melike Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve eşi Emine Erdoğan'ın evlerine geleceği haberinin kendileri için de ani bir haber olduğunu söylediler.

“KOSKOCA CUMHURBAŞKANI EVİMİZE Mİ GELECEK?”

Haberi alır almaz hazırlıklara başladıklarını dile getiren Meltem Çelik, en güzel yemekleri yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Meltem Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'n evlerine geldiği için çok mutlu olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın evlerine geleceği haberlerine ilk başta inanamadıklarını söyleyen Melike Çelik ise, “Biz inanmamıştık ilk başta. Bize çok tuhaf geldi. Kocaman Cumhurbaşkanı bizim evimize mi gelecek dedik? Dün görünce şok olduk” diye konuştu.

“ETLİ BULGUR PİLAVI, TAZE FASULYE, YAPRAK SARMASI İKRAM ETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine iftar yemeğinde Haymana yöresine ait yemekleri ikram ettiklerini kaydeden Melike Çelik, “Haymana'ya özgü etli bulgur pilavı yaptık. Taze fasulye yaptık. Zeytinyağlı yaprak sardık, annem köyden yoğurt getirmişti, onu ayran yaptık. Ev yapımı komposto yapmıştık onu ikram ettik ve sütlaç ikram ettik. Babam hacdan hurma getirmişti ve o hurmaları ikram ettik. Emine hanım hurmaları çok beğendi” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZE ‘OKUYUN' DEDİ”

Altı kardeş olduklarını ve büyük ablalarının evli olduğunu ifade eden Meltem Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

“5 kardeş okuyoruz. Ben lise son sınıfa geçtim. Haymana'da okuyorum ve yurtta kalıyorum. Ablam Melike Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde okuyor, ağabeyim Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde işletme öğrencisi. İki erkek kardeşim ilkokul ve ortaokula gidiyorlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sohbetleri esnasında kendilerine nasihatte bulunduğunu anlatan Meltem Çelik, “Bize okumamızı söyledi. ‘Okuyun' dedi. ‘Türkiye'nin sizin gibi gençlere ihtiyacı var' dedi. Bizim kapanmamıza çok sevindi. Sohbet ettik. Özel bir isteğimiz olmadı” dedi.

“BABAM GÜNLÜK 60 LİRA KAZANIYOR”

Babaları Yıldırım Çelik'in Ulus Sebze Hali'nde günlük 60 lira yevmiye ile işçi olarak çalıştığını ifade eden Meltem Çelik, evlerinin kira olduğunu ve 300 lira kira verdiklerini söyledi.

Çelik ailesinin en küçük ferdi olan 9 yaşındaki Mehmet Çelik'in ilk kez bu Ramazan'da oruç tutmaya başladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine hediye verdiğini dile getiren Meltem Çelik, kardeşinin çok heyecanlı olduğunu ve heyecandan adını bile söyleyemediğini ifade etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara