Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Erdoğan'ın ''İdlib'e harekat'' açıklamasına Rusya'dan ilk yanıt

Türkiye'nin İdlib'e yönelik harekat düzenleme olasılığını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bunun İdlib için en kötü senaryo olacağını ifade etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-19 13:07:22

Erdoğan'ın ''İdlib'e harekat'' açıklamasına Rusya'dan ilk yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda "Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekatı artık bir an meselesidir" ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA'DAN YANIT GELDİ

Basın mensuplarının Erdoğan'ın Suriye'ye askeri harekat başlatması halinde Rusya'nın nasıl bir tepki vermeyi planladığına dair sorusunu yanıtlayan Peskov, "Şimdilik en kötü senaryoya göre değerlendirmede bulunmayalım. Eğer İdlib'deki terör örgütlerine karşı ya da şu anda ciddi miktarda silah, teçhizat ve mühimmata sahip olan bu terör örgütlerini yok etmeye yönelik bir harekattan söz ediliyorsa, bu Soçi Mutabakatı doğrultusunda atılan bir adım olur. Bu zaten Türk tarafının yükümlülüğü. Meşru Suriye hükümetine, Suriye ordusuna karşı bir harekattan söz ediliyorsa, bu en kötü senaryo olur" dedi.

Haber Ara