Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

Erdoğan'ın 'Esed' açıklaması Çavuşoğlu ve Lavrov'a soruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esed'i devireceğiz' açıklaması Çavuşoğlu ve mevkidaşı Lavrov'a soruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 12:14:14

Erdoğan'ın 'Esed' açıklaması Çavuşoğlu ve Lavrov'a soruldu

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Antalya, Alanya'da bir araya gelen Rusya ve Türkiye Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov ve Mevlüt Çavuşoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Esedi deviceğiz" açıklaması soruldu.

İki isim konu ile ilgili şunları söyledi:

ÇAVUŞOĞLU: ESED İÇİN RUSYA İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nun amacı son derece nettir. Biz bu bölgeyi DAEŞ'ten temizlemek istiyoruz. Nusra'nın da temizlenmesi gerekiyor. PYD, YPG, PKK hepsi ile mücadele ediyoruz. Siyasi bir çözüm olmazsa, Suriye'nin milli birliği sağlanmazsa, bugün DAEŞ'i temizlersiniz yarın başka bir şey çıkar. Siyasi çözüme geçilmesi için bir an evvel ateşkesin ilan edilmesini istiyoruz. Bizim Esed konusundaki görüşümüz bellidir. Bugün Esed'in 600 bin insanın ölümünden sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Genel çerçevede ateşkes ve siyasi çözüm konusunda Rusya ile hem fikiriz. Fakat Esed konusunda aynı şeyleri düşünmüyhoruz.

LAVROV: İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Biz Moskova, Kremlin olarak sadece ve sadece anlaşmalarımız çerçevesinde devam edeceğiz. Suriye'ye barış getirme amacıyla iş birliğimize devam edeceğiz. Rusya ve Türkiye'nin işbirliği inanıyorum ki bundan sonra da Suriye'ye barışın gelemsine yardımcı olacaktır kazandıracaktır.

Haber Ara