Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

'Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir'

Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, bugünkü köşesinde Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı 'Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir' diye yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 15:34:57

'Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gürcanlı, bugünkü köşesinde  "Erdoğan'ın da katılacağı bir cuma namazı ile Ayasofya ibadete açılabilir" diye yazdı.

İşte yazısının ilgili kısmı:

"ANKARA'DA SAVAŞ SENARYOSU MASADA"

16 Nisan referandumu öncesi “evet” cephesi, her türlü yolu deniyor. CHP ile kavga çıkarma taktiği tutmayınca, AKP'liler “hayır diyenler terörist/vatan haini” söylemini ortaya attı. Bu söylem tutmayınca, Avrupa ile yaratılan suni kriz ile “evet” cephesini sıkılaştırmayı denediler. Görünen o ki, bu da tutmadı. Şimdi Ankara kulislerinde sırada “savaş senaryosunun” olduğu konuşuluyor.

"BARZANİ İLE ANLAŞMA"

"AKP'nin, Barzani ile anlaşıp, Kuzey Irak'ta PKK'nın büyük ölçüde boşalttığı söylenen Kandil'e bir operasyon düzenleyebileceği kulislerde en çok fısıldanan konu…"

"AYASOFYA, SÜRPRİZ OLABİLİR"

Mart sonu/nisan başı için tasarlanan bu operasyonun da istenen etkiyi vermeme ihtimaline karşılık sürpriz unsur ise Ayasofya…

"HİLAL-HAÇLI'YA KARŞI"

Hollanda ile başlayıp, tüm Avrupa ülkelerini kapsayan suni krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemini “Hilal Haçlı'ya karşı” gibi, Müslüman/Hıristiyan çekişmesine kadar getirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu söylemi, dünyadaki tüm Müslüman nüfusu kastederek, “Türkiye 2 milyarın ümmetidir. Siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız” dedi.

"AYASOFYA'DA CUMA NAMAZI"

...Bu kadar büyük bir söylemi yine büyük bir “eylem” ile taçlandırmak gerekir. Ankara'da da işte bu “eylemin”, başta Erdoğan, tüm AKP'lilerin Ayasofya'da birlikte kılacakları bir cuma namazı olabileceği konuşuluyor.

"BEŞTEPE'DE GÜNDEMDE"

Hilal'e karşı Haçlı” söylemi eşliğinde, Ayasofya'nın müze olmaktan çıkarılıp, yeniden tam kapasite ile ibadete açılması, kulislere göre Saray'da ciddi ciddi konuşuluyor.

Haber Ara