Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

Erdoğan'ın Çipras'a hediyesi konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a hediyesi Yunanistan'da konuşuluyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 01:45:33

Erdoğan'ın Çipras'a hediyesi konuşuluyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Saray'da konuk eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kravat hediye etti. Çipras, kravatı Erdoğan'a çözüm için birlikte gidecekleri Kıbrıs'ta takma sözü verdi.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Türkiye ve Yunanistan ilişkileri, Başbakan Aleksis Çipras'ın Türkiye ziyaretiyle yeni bir döneme girdi. Erdoğan, Çipras'a ziyareti sırasında kıravat hediye etti.

Yunan basın-yayın organları, Çipras'ın, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerine geniş yer verdi.

"SULTANLARA LAYIK"

Yunan haber ağırlıklı internet sitesi “Thetoc” ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Çipras ve beraberindekilere verdiği yemeğe geniş yer verdi.

Erdoğan'ın Yunan heyetine verdiği yemeğin “sultanlara layık” bir yemek olduğu ifade edilen haberde, yemekte kullanılan servis takımlarının dünya çapında gurme restoranlardaki servis takımlarını aratmayacak düzeyde olduğu belirtildi.

KRAVATI TAKMA SÖZÜ VERDİ

Yunan heyetin sarayın ihtişamından etkilendiği kaydedilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yemekte Çipras ve beraberindekilere kravat ve fular hediye ettiği anlatıldı.

Haberde, Çipras'ın, Erdoğan'dan hediye aldığı kravatı, Kıbrıs sorununu çözmek için beraber adaya gittiklerinde takacağı sözünü verdiği aktarıldı.

Çipras, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker'e de Yunanistan mali krizi atlattığında kravat takma sözü vermişti.

Haber Ara