Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Erdoğan'ın bilgisayarında ilginç ayrıntı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafçısı sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın fotoğraflarını paylaştı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-26 03:28:31

Erdoğan'ın bilgisayarında ilginç ayrıntı

Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Yasin Bülbül, sosyal medya hesabından Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda Erdoğan'ın kullandığı Apple marka bilgisayarına kendi imzasının atıldığı dikkat çekti.

Ajanslarda yer alan bilgide; Erdoğan günlük programını tamamlamasının ardından Anadolu Ajansı'nın yılın fotoğrafları oylamasına bilgisayarından katılarak fotoğrafları oyladı. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçısı Yasin Bülbül de Erdoğan'ın oyladığı fotoğrafları fotoğrafladı. Bülbül bu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğraflarda Erdoğan üçüncü köprü ve Türkiye Milli Takımı oyuncusu Arda Turan'ın fotoğraflarına bakarken görülüyor.

Ancak bir fotoğrafta da Erdoğan'ın kullandığı Apple marka bilgisayarın ayrıntısı dikkat çekiyor. Bilgisayarın üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile Erdoğan'ın imzası bulunuyor. Bilgisayarın özel üretim mi olduğu yoksa imzanın sonradan mı atıldığı bilinmezken, Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçısı Yasin Bülbül bu fotoğrafları, "Cumhurbaşkanımız Anadolu Ajansı'nın yılın fotoğraflarını oyladı" sözleriyle paylaştı.

Peki Erdoğan'ın kullandığı ve üzerine imzasını attığı Apple firmasının ürettiği bilgisayardaki ısırılmış elma ambleminin anlamı ne...

Bu konuda farklı teoriler olsa da en bilinen iki tanesi şöyle; Geçen yüzyılın en büyük dehalarından biri olan Alan Turing, matematiksel “doğru” kavramına getirdiği yenilik kadar, bilgisayar teknolojisinin atası olmasıyla biliniyor. Turing, Nazi Almanya'sının çözülemez dediği "Enigma" gizli mesajlaşma sistemini çözerek Nazilerin saldırılarının önceden bilinmesini sağlamıştı. Turing aynı zamanda eşcinseldi ve milyonlarca insanın hayatını kurtarmasına rağmen, o tarihte eş cinselliğin suç sayıldığı İngiltere'de 1952'de cezalandırılmak istendikten 2 yıl sonra 1954'te siyanüre daldırılmış bir elma "ısırarak"hayatına son vermişti. Apple'ın ısılmış elma amblemi de buradan gelir ve şirketin bir dönem bu amblemi gökkuşağı renkleriyle kaplıydı.

Öte yandan şirketin amblemine ilişkin daha zayıf teori ise Hz. Adem ve Hz. Havva'ya dayanıyor. Apple'ın amblemi, cennetten kovulmalarına neden olan yasak elmayı ısıran Adem ve Havva'nın "bilmek" ve "yasaklara karşı gelmek" iç güdüsüne atıfta bulunuyor. Bu teori ise Ashton Cutcher'ın Apple'ın kurucusu Steve Jobs'u canlandırdığı "Jobs" filmindeki bir diyaloğa dayanıyor.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara