Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

'Erdoğan’ın Başkan olacağına inanmıyoruz'

Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan'ın Başkan olacağına inanmıyoruz. Ona karşı kampanyada yapmayacağız.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 11:00:00

'Erdoğan’ın Başkan olacağına inanmıyoruz'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuştu.

Referanduma ilişkin soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın Başkan olacağına inanmıyoruz. Ona karşı kampanya da yapmayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"BAŞKAN OLURSA OHAL OLAĞAN OLUR"

Başkanlık sistemi olursa Cumhurbaşkanı bütün vatandaşların yaşamlarına derinden etki edecektir. Bizler baskıyı daha fazla hissedeceğiz. Erdoğan kararnamelerle yönetecektir. Parlamento etkisizleşecek. Bir başka deyişle: Olağanüstü hal olağan hale gelecektir.

"VATANDAŞTAN DÜŞÜNMELERİNİ İSTİYORUZ"

CHP olarak yalnız değiliz. Toplumdaki herkese görev düşüyor: aydınlar, demokratlar, liberaller, muhafazakarlar, dindarlar. Bu sistemin neye mal olacağını anlatmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; önce düşünmeleri, sonra oy vermeleri.

"ERDOĞAN'A KARŞI KAMPANYA YAPMAYACAĞIZ"

Biz Erdoğan'a karşı kampanya yapmayacağız. Erdoğan'ın geldiği noktayı bugün herkes görüyor. AKP ülkeyi yönettiğinden beri, neredeyse her alanda gerileme yaşadık. Batı dünyasından uzaklaştık ve içe kapandık. Erdoğan bu ülkeye daha ne yapabilir? Sorun Erdoğan'dan daha büyük. Anayasa Erdoğan'dan sonra da yürürlükte kalacak ve bu durumu yeniden düzeltmek zor olacak. Düzenleme geçecek olursa, bu Türkiye'de demokrasinin sonu olacaktır.

"AKP DEVLETİNE KARŞI KAMPANYA YAPMAK ZORUNDAYIZ"

AKP devletine karşı kampanya yapmak zorundayız. Valiler, polis, jandarma hepsi AKP'ye çalışacaktır. AKP devletin imkanlarını kullanıyor. Erdoğan medyanın yüzde 90'ını kontrol ediyor. Günün her saati Erdoğan propagandası yapılıyor. Yargıyı kendi kontrolü altına aldı. Eleştiri yapan, hapse girme korkusu yaşıyor. Biz şu anda korku ikliminde yaşıyoruz.

"EVET ÇIKACAĞINA İNANMIYORUM"

Referandum, bir sistem değişikliğini meşru hale getirmeyecektir. Hep tartışma olacaktır. Yürürlükte olan anayasamız 1980 askeri darbe sonrasında aynı şartlarda ortaya çıktı. Bugün hala tartışılıyor. Sonuçta hayır çıkacak bir referandum demokrasiyi güçlendirecektir ve Erdoğan'a sınırlarını gösterecektir. 21.yüzyılda diktatörlere yer yok. 'Evet' çıkacağına inanmıyorum. Biz gerçekleşeceğini düşünmek istemiyoruz."

Haber Ara