Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'ın arkadaşı diploma için konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşı gazeteci Rafael Sadi, diplomayla ilgili konuştu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 07:22:52

Erdoğan'ın arkadaşı diploma için konuştu

"Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteden sınıf arkadaşımdı, dört yıl aynı sınıfı paylaştık" diyen gazeteci Rafael Sadi ile Erdoğan'ın diploması konusunda YSK'ya başvuran eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu bir araya geldi. Eminağaoğlu kuşkuları gidermek YSK'ya düşer derken; Sadi, Erdoğan'la birlikte okuduğu yılları anlattı.

Rafael Sadi ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle'de konuştu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması için gerekli olan şartlardan dört yıllık üniversite diplomasına sahip mi değil mi? Tartışma ağırlıklı olarak sosyal medyada devam ediyor ancak Cumhurbaşkanı dahil taraflar da tartışmaya duyarsız kalamıyor. 

Son olarak Marmara Üniversitesi'nin rektörü detaylı bir açıklama yaptı ve Erdoğan'ın dört yıllık okul mezunu olduğunu söyledi. Erdoğan da, rektörün sınıf arkadaşı olduğunu söyleyerek o açıklamayı referans gösterdi.

SADİ: ERDOĞAN'LA DÖRT YIL AYNI SINIFI VE SIRALARI PAYLAŞTIK

Taraflardan birisi gazeteci Rafael Sadi. Sadi, Erdoğan ile sınıf arkadaşı olduğunu açıklamıştı. O yılları canlı yayında şu sözlerle anlattı:

"1974 yılında kayıt olduğumuz sene de okulun ismi Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'ydu. Zannediyorum ki o sınıfta 300 kişi kadar vardık. Hepsini ismini hatırlamıyorum, tabi bazılarının yüzlerini hatırlıyorum ama hocaların hepsini pırıl pırıl hatırlıyorum. O zamanlarda bu üniversitedir, bu yüksekokuldur, bunun farkı şudur, hiç kimse o farkı bilmiyordu. Önemli olan mezun olunca yedek subay olarak askerliğin yapılıp yapılamayacağıydı. Ben okulu bitirmedim mesela. O zaman anarşi dönemiydi, benim ağzıma silah da dayandı, dördüncü sınıftan üç ders takıntıyla okulu bıraktık. Sayın Erdoğan'ın okulu bitirip bitirmediğini ben bilmiyorum, diploma alıp almadığını bilmiyorum, ama üniversitede okudu mu derseniz dört yıl aynı sınıfı, zaman zaman da aynı sırayı paylaştık. Benim bilgim bu kadar. Bence tartışma noktalandı ama devam etmek isteyenler konuşuyor, herkes bir şey söylüyor. Erdoğan'ın okul okumadığını söyleyen bile var." 

EMİNAĞAOĞLU: YSK DOĞRU BİR DURUŞ SERGİLEMEDİ

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağoğlu ise tam hukuksuzluk durumunun olup olmadığını araştırması için YSK'ya başvuran hukukçu. Eminağaoğlu, başvuruyu yaparken lehte ve aleyhte bütün yazıları, metinleri, iddiaları dosyaya koyduğunu söyledi, YSK'nın araştırmaya girmemesini eleştirdi. Hâlâ tereddütleri olduğunu anlatan Eminağoğlu şunları söyledi: 

"Şu an tartışma Cumhurbaşkanı'nın diplomasının olup olmaması üzerine yürüyor. Diplomanın aslı yok. Üniversiteye giriş tarihi, çıkış tarihi çerçevesinde çok farklı beyanlar ve çelişkili ifadeler var. Bunlar çok net ve haklı kuşkular ortaya çıkartıyor. Benim YSK'dan talebim bütün bu belgeleri sunarak gerçeğin araştırılmasıydı. Diploma ile ilgili hukuki tartışmaları haklı kılan çok ciddi belgeler var, bu kuşku halini giderecek tek kuruluş YSK'ydı, o da doğru bir duruş sergilemedi. Ortada üç tane belge var. Geçici diploma, diploma ve diploma kaydedildikten sonra verilmiş suret. Üçü arasında kuşku uyandıracak farklılıklar var. Sadece bunlar araştırılsın diyoruz, dipolama sahte ya da değil demiyoruz."

Haber Ara