Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Erdoğan’ın açıklamaları panikletti! SDG’den, Türkiye’ye karşı topyekün savaş tehdidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün, Fırat'ın doğusuna operasyon için 'hazırlıkların tamamlandığını' açıklamasından sonra Suriye’de PYD şemsiyesi altında kurulan SDG’yi panikletti. Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ‘Türkiye’ye karşı her türlüyü saldırıyı topyekün savaşa dönüştürecekleri' tehdidinde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-05 16:08:21

Erdoğan’ın açıklamaları panikletti! SDG’den, Türkiye’ye karşı topyekün savaş tehdidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün, Fırat'ın doğusuna operasyon için 'hazırlıkların tamamlandığını' açıklamasından sonra Suriye'de PYD şemsiyesi altında kurulan 'SDG'yi panikletti.

Reuters'ın haberine göre, ABD destekli SDG ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından yaptığı açıklamada "Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelerini savunmak için her türlü tahrik amaçlı saldırıyı topyekün bir savaşa dönüştürmekte tereddüt etmeyeceklerini" söyledi.

SDG  Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter'dan İngilizce ve Kürtçe olarak yayımladığı mesajında, "QSD, güvenlik mekanizması çerçevesine bağlıdır ve bölgede istikrarı korumak için gerekli adımları atmaktadır. Ancak, Türkiye'den sebepsiz bir saldırıyı kendimizi ve halkımızı savunmak için sınır boyunca topyekûn bir savaşa çevirmekten çekinmeyiz" dedi.

ABD, Suriye sınırında müşterek güvenli bölge oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı ancak Erdoğan, ABD ile varılan anlaşma kapsamında yeterli ilerleme sağlanamadığı eleştirisinde bulunuyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG'yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın?" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülenlere diyoruz ki artık söz bitti. Bir taraftan Irak tarafından 30 bin civarında TIR'ı Suriye'ye sokacaksınız, silah, mühimmat yüklü bunları terör örgütüne teslim edeceksiniz sonra stratejik ortağız diyeceksiniz.

Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik."

 

Haber Ara