Dolar

32,3594

Euro

34,9650

Altın

2.325,37

Bist

9.079,97

Erdoğan: IKBY'deki referandum yalnızlığa adım atmak demektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'nin 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada 'O tür bir adım atılması, yalnızlığa adım atmak demektir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 13:46:22

Erdoğan: IKBY'deki referandum yalnızlığa adım atmak demektir

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeye hazırlandığı 'bağımsızlık referandumu' bölge ülkelerinin tepkisini çekmeyi sürdürürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan da konu ile ilgili bir çaıklama geldi. Ürdün ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bağımsızlık referandumu' kararına ilişkin şunları söyledi:

"YALNIZLIĞA ADIM ATMAK OLUR"

Ben MİT Müsteşarımı gönderdim. Hem Bağdat'a hem Erbil'e gitti, görüşmeler yaptı. Mevlüt (Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu) bey çarşamba günü (bugün) gidiyor Bağdat'a, ardından Erbil'e geçecek. Biz orada öyle bir konuda referandumu doğru bulmuyoruz. Öyle bir referandum Irak'ı bölmek demektir. Kaldı ki orada zaten tanınmış olan bir yerel yönetim var. Referandum yerine, yerel yönetim olarak o bölgeyi başarılı şekilde yönetmeye odaklanmaları daha isabetli olur. Nitekim o tür bir referandumu, dünyada birçok gelişmiş ülke doğru bulmuyor. Dolayısıyla o tür bir adım atılması, yalnızlığa adım atmak demektir. Kaldı ki onların aldığı referandum kararının Irak merkezi yönetimi tarafından da onaylanması lazım. Merkezi yönetimin, federal parlamentonun onaylamadığı o tür bir referandum avara kasnak gibidir, başka bir şey değil.

BARZANİ PAZARLIK MI YAPIYOR?

Eğer dediğiniz gibiyse pazarlığın kiminle yapıldığı da önemli. Bunu Talabani ile yaptılarsa o da ayrı bir sıkıntı. Şimdi Talabani ile ilgili de böyle bir şey ise o da bu işi bitirmez. Merkezi yönetimin kabul etmediği bir adım sadece ciddi sıkıntılara yol açar. Dolayısıyla ‘Yaptım oldu' denilebilecek bir şey değil bu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara