Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

'Erdoğan'ı alıp başka bir yere götürecektik'

Erdoğan'a suikast girişiminden yargılanan sanıkların 'Cumhurbaşkanını alıkoyup başka bir yere götürecektik' şeklinde savunma yaptığı bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 14:19:35

'Erdoğan'ı alıp başka bir yere götürecektik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Ajanslarda yer alan habere göre, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, duruşma arasında açıklamalarda bulundu.

Aydın, "Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma iradesi değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddütümüz bulunmamaktadır" dedi.

Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"Sadece Cumhurbaşkanımıza suikasten değil, darbe teşebbüsünden de yargılanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik eylem doğrudan doğruya bu dava kapsamında işlenmiş durumda. Cumhurbaşkanımıza suikast bu davada olacak. Biz cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik saldırı olduğundan savcılık aşamasında şikayetçi olduk, müdahil olmak, takip etmek için buradayız. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz.

"SAVUNMALARINDA SADECE ALIKOYACAKLARINI SÖYLÜYORLAR"

Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma iradesi değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddütümüz bulunmamaktadır.

Davanın en kısa sürece sonuçlandırılması için kesintisiz olarak devam etme iradesi var. Davanın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Savunma stratejilerini görmek lazım. Şu aşamada kestiremiyoruz. En kısa sürede sonuçlanacağını bekliyoruz ümit ediyoruz."

Haber Ara