Dolar

32,3240

Euro

35,0668

Altın

2.282,01

Bist

9.005,70

Erdoğan Hollande ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 15:04:47

Erdoğan Hollande ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'teki saldırılarla ilgili olarak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde yaptığı görüşmede, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a taziyelerini iletti. Paris'teki saldırılarından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu, Türk halkının Fransızların acılarını paylaştığını söyledi.

30 Kasım'da bir araya gelecekler

Görüşme sırasında, her iki liderin de terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını ifade ettikleri belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği görüşme sırasında, Paris'teki olaylar nedeniyle Antalya'daki G-20'ye katılamayacağını, ancak zirve toplantısına Dışişleri ve Maliye Bakanlarını göndereceğini de söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Hollande, BM İklim Değişikliği Konferansı vesilesiyle 30 Kasım'da Paris'te bir araya geleceklerine değinerek, terörün her türüne karşı işbirliğini sürdüreceklerini vurguladılar.

Haber Ara