Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Erdoğan görüşmesi sonrası ABD'den YPG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD'nin PKK'nın Suriye bağlantısı YPG’yle ilişkisinin “geçici ve taktiksel” olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 15:41:58

Erdoğan görüşmesi sonrası ABD'den YPG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen Washington'daki düşünce kuruluşu Ortadoğu Enstitüsü'nün 'ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler' başlıklı panelinde konuştu.

'Middle East Institute'in
sorularını yanıtlayan Cohen, YPG ile iligli şunları söyledi:

Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye'deki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka'nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG'yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir."

IRAK MESAJLARI

Cohen, Musul operasyonundan sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Bağdat ile birlikte PKK'yı Şengal'den çıkarma konusundaki özenin artacağını söyledi. ABD tarafından kurulan SGD'nin büyük kısmının terör örgütü YPG oluşturuyor. Ankara, ABD'nin IŞİD'in sözde başkenti Rakka'yı YPG'nin de katılacağı bir harekâtla almasına yönelik planlarına şiddetle karşı çıkıyor.

Cohen "Musul (operasyonu) bittiğinde bizimle birlikte hem Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) hem de Bağdat yönetiminin, PKK'yı Şengal'den çıkarma çabaları konusundaki özeninin arttığına şahit olacaksınız. Bu ister gönüllü şekilde, ister başka türlü olsun" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara