Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

'Erdoğan gibi darbecilere karşı dik dursaydı...'

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Erdoğan kadar darbeye karşı dik durmadığını söyledi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 23:10:03

'Erdoğan gibi darbecilere karşı dik dursaydı...'

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in, 2014 yılında Kiev'de yaşanan darbeyi bastırmak yerine korkak davrandığını savunarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi dik durması gerekirdi. Bunu yapsaydı Ukrayna bu hale gelmezdi” dedi.

Sputnik'e konuşan Markov, “Yanukoviç olaylar karşısında korktu. Oysa Erdoğan gibi davranabilirdi. Ama yapamadı" dedi. Kiev'de sokağa çıkanların aşırı milliyetçiler ve Rus karşıtı aşırılıkçılar olduğunu ifade eden Rus uzman, şöyle devam etti:

"Onlar Yanukoviç'ten nefret ediyor. Yanukoviç, asayişi korumak için Berkut özel polisi timine talimat verebilirdi. Bunu da yapmadı. Ayrıca, Ukrayna'daki darbenin ardından Yanukoviç bir hafta içinde ordunun darbecilerin emirlerini uygulamaması için silahlı kuvvetlere özel talimat da verebilirdi. Bunu yapacak güçteydi, üstelik bir hafta içinde ülkeyi yönetebilirdi ama yapmadı. Sonuç olarak Yanukoviç darbecilere karşı fiiliyatta hiçbir şey yapmadı.”

'ERDOĞAN GİBİ DAVRANSAYDI UKRAYNA PARÇALANMIZDI'

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın durumu Yanukoviç'ten daha zordu. Ama güçlü iradesi ve dik duruşu sayesinde Erdoğan kazandı. Yanukoviç'in durumu ise Erdoğan'la kıyaslanınca pek zor değildi ama o yapamadı. Oysa Erdoğan gibi davransaydı Ukrayna bu hale gelmezdi, parçalanmazdı.”

Haber Ara