Dolar

32,3116

Euro

34,9089

Altın

2.312,17

Bist

9.079,97

Erdoğan fetih coşkusunu üstadın şiiriyle açacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü Yenikapı'da 1 milyon İstanbulluyla buluşacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 17:26:34

Erdoğan fetih coşkusunu üstadın şiiriyle açacak

Çağ kapatıp, yeni bir çağ başlatan İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı bu yıl da büyük bir törenle Yenikapı'da kutlanacak. 

ERDOĞAN ÜSTADIN ŞİİRİYLE AÇACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş' manifestosuyla 1 milyon İstanbulluyla bir araya gelecek. Erdoğan açılış konuşmasını Necip Fazıl'ın 'Canım İstanbul' şiiriyle açacak.

FETHİN 563. YILINA ÖZEL GÖSTERİ

İstanbul'un fethinin 563. Yılı törenlerine özel oluşturulan 563 kişilik TSK Mehteran Bölüğü, marşları, sesleri ve heybetli görünüşleriyle İstanbul'un Fethini yeniden yaşatacak. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları da görkemli kutlamaya gösteri uçuşlarıyla eşlik edecek.

4 BİN 500 METREKARELİK DEV SAHNE KURULACAK

Yurt içinden ve yurt dışından konusunun uzmanı 520 kişi bu büyük gösteri için bir araya geldi, teknolojinin son imkanlarını da kullanarak 3D mapping, lazer, pyroteknik, ışık, ses ve müziğin birlikte kullanıldığı görkemli bir fetih gösterisi hazırlandı.
Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik bir sahnede; dünya tarihini değiştiren, bir çağ kapatıp başka bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han ile askerleri İstanbul'u yeniden fethedecek. Bu görkemli gösteri tören alanındaki İstanbullular ile televizyonları başındaki milyonlar bu muhteşem ana gözleriyle tanık olacaklar.

İstanbul'un fethinin 563'üncü yılı törenlerine özel oluşturulan 563 kişilik TSK Mehteran Bölüğü, marşları, sesleri ve heybetli görünüşleriyle İstanbul'un fethini yeniden yaşatacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları da görkemli kutlamaya gösteri uçuşlarıyla eşlik edecek.

PROGRAM DÖRT AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Program 4 bölümden oluşacak. 1'inci bölümde şiir dinletileri ve mehteran konseri olacak. Mehteran konserini Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği Mehteran Grubu yapacak. Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayı konser verecek. 2'nci bölümde Türk Yıldızları gösterisi; 3'üncü bölümde protokol konuşmaları yapılacak. 4'üncü bölümde, ‘Özel Fetih Gösterisi' gerçekleşecek. Hemen ardından havai fişek gösterisi ile final yapılacak.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara