Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

Erdoğan: Eğitimin reformunun farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim çalışanları için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 'Eğitimi siyasi hesaplaşma aracı haline dönüştürmek, açık söylüyorum en büyük zararı eğitimcilerimize ve evlatlarımıza verecektir. Eğitimin reformunun sayısı az ama sesi çok çıkan çevrelerce sabote edilmesine, farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-22 21:46:13

Erdoğan: Eğitimin reformunun farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim çalışanları için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Eğitimi siyasi hesaplaşma aracı haline dönüştürmek, açık söylüyorum en büyük zararı eğitimcilerimize ve evlatlarımıza verecektir. Eğitimin reformunun sayısı az ama sesi çok çıkan çevrelerce sabote edilmesine, farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Eğitimde reform iradesini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "Hükümet olarak sürekli kendimizi tartıyor, muhasebemizi yapıyor, tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Bunun adı, birilerinin iddia ettiği gibi eğitimi yap-boz tahtasına dönüştürmek değildir, reform iradesini kararlılıkla sürdürmektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eğitim gibi 82 milyonu ilgilendiren bir konuda meseleyi ideolojik zemine çekmek, yapıcı davranmak yerine yıkıcı olmak kimseye yarar sağlamaz."

"BÜYÜK HAMLELER İÇİN ELVERİŞLİ ZEMİNE SAHİBİZ"

Eğitimde büyük hamleler için elverişli zemine sahip olunduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle (eğitim) müfredata dair kapsamlı ve iyi hazırlanmış projeleri devreye alabiliriz."

"EĞİTİMİN REFORMUNUN FARKLI YÖNLERE ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Eğitimin farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, şunları aktardı:

"Eğitimi siyasi hesaplaşma aracı haline dönüştürmek, açık söylüyorum en büyük zararı eğitimcilerimize ve evlatlarımıza verecektir. Eğitimin reformunun sayısı az ama sesi çok çıkan çevrelerce sabote edilmesine, farklı yönlere çekilmesine izin vermeyeceğiz."

Erdoğan, liselerde yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu paket öğrencilerimizin kişisel kabiliyetlerinin geliştirilmesinden, öğretmenlerimizin verimli ders işlemesine kadar pek çok önemli değişikliği içeriyor." diye konuştu.

 

 

Haber Ara