Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

'Erdoğan, Dolmabahçe'deki 'sır' görüşmeden sonra FETÖ'ye operasyon başlatacaktı'

Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, 5 Mayıs 2007'de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında gerçekleşen ve içeriği hakkında bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmayan Dolmabahçe'deki 'sır' görüşmeyle ilgili bazı iddialarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 11:26:11

'Erdoğan, Dolmabahçe'deki 'sır' görüşmeden sonra FETÖ'ye operasyon başlatacaktı'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

HaberTürk'ten Kübra Par'a konuşan Özkan, "Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe'deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt 'Benimle mezara girecek' dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye'de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu. Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı. Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan'a haber verdi ve ikna etti. 2007'de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı. Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular" dedi.

Özkan şöyle devam etti:

"Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler. Süreci manipüle ettiler. Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar. Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve (Eski Genelkurmay Başkanı) İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Ergenekon süreci ve Taraf gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı. 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı."

'GÜLEN OKULLARINDAKİ ÖĞRETMENLER CIA AJANI'

Özkan, "CIA'nın Fethullah Gülen'i sürekli doğrudan yönlendirdiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"1960'larda başlayan ilişkinin sonra da devam ettiğini düşünüyorum. Geçmişte FBI danışmanlığı yapmış ve ABD istihbaratını çok iyi takip eden Paul Williams, Sibel Edmonds gibi gazeteciler Fethullah Gülen'in baştan sona bir CIA çalışması olduğunu söylüyorlar. Hatta Paul Williams, Rus istihbaratına sızmak adına uzun yıllar Fethullah Gülen'in Türk cumhuriyetlerinde finanse edildiğini bu finansman sayesinde okulların kurulduğunu, hatta o okullardaki öğretmenlerin aslında istihbarat toplayan CIA ajanları olduğunu ifade ediyor. Okul açtığı bütün ülkelerde devlet kademelerine nüfuz etmeye çalışıyor. Devlet büyüklerinin ve önemli isimlerin çocuklarını kendi okullarında okutup, o çocukların devlette belli kademelere gelmesini sağlayarak onlar üzerinden bir nüfuz elde etmeye çalışıyor. Aynısını Balkanlar'da da yapıyor."

 

Haber Ara