Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Erdoğan: Demirtaş'a ulaşamıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV – A Haber ortak yayınında gündemi değerlendiriyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 23:31:47

Erdoğan: Demirtaş'a ulaşamıyoruz

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Gerek içişleri bakanım gerek Diyarbakır valimizle yaptığımız görüşmelerde 2 ölü ve 100'e yakın yaralı olduğu ifade edildi. Rabbim ölenlere rahmet yaralılara da şifalar versin. Mitingin esnasında 2 ayrı nokta patlama oluyor. Bir trafonun olduğu bölge bir simitçinin olduğu söyleniyor oradaki patlamanın tüpten kaynaklandığı söyleniyor. İkinci si ise 40-50 metre uzakta çöp kutusunda bir patlamanın oluduğu söyleniyor.

SEÇİMİ ÖYLE YA DA BÖYLE YAPACAĞIZ

Siirt'te bir muhtarımız öldü, Şırnak'ta 2 kişinin öldürülmesi hadisesi. Bütün bu olayları düşündüğümüz zaman sürecin böyle olumsuz yanları oldu. Bugün ki olay ise seçime gölge düşürdü. Ama seçimi öyle yada böyle yapacağız. Tabi burada herkes tahriklere gelmeden demokratik hakkını en ideal şekilde Pazar günü kullanmaya hazırlanmalıdır.

DEMİRTAŞ TELEFONLARA ÇIKMIYOR

Yaklaşık 1 saattir HDP Eş Başkanını arkadaşlarıma arttırıyorum. Henüz telefonuna ulaşamadığımız için geçmiş olsun dileklerimizi iletemedik bunu da buradan belirtmek istiyorum.

Bu Pazar gününü gölgelemek başka bir şey değil. Çözüm sürecine gölge düşürmek isteyen bazı gruplar var. Tabi hükümetimiz çözüm sürecine sahip çıkacağımızı hep söyledik söylüyoruz. Bu olan olay nedir ne değildir? Saldırı mıdır? Çok daha farklı bir eylem midir? Özellikle Ankara'dan gelecek özel ekibimizden gelecek haber çok önemli.

'Süpriz' ifademi herkes farklı bir yere doğru çekti. Bu seçimlerden yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemini ima ettim. Bunlar Türkiye'yi geri döndürme düşüncesindeler. Fakat bu tuzağa milletimin düşmeyeceğini düşünüyorum.

Haber Ara