Dolar

32,5679

Euro

34,7261

Altın

2.491,68

Bist

9.524,59

Erdoğan'dan Suriyeliler için açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da katıldığı programda Suriye'den IŞİD'e kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 20:06:07

Erdoğan'dan Suriyeliler için açıklama

İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Konferansı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müslümanların geleceğini karartan oyunları hep beraber bozmalıyız. Dinimizin yasakladığı her türlü kötülüğe karşı mücadele zamanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"İslam kavramlarının teröristlerin istismar aracı olmasından kurtarmalıyız. 1,7 milyar Müslüman'ın izzetini, bir avuç teröriste terketmemeliyiz. Bu örgütlerin önünü kesmezsek, neler olduğunu görüyoruz. Artık bu gidişe hep birlikte dur demeliyiz. Peygamberimiz, merhamet Peygamberidir. Barışın timsalidir."

"ŞİMDİ MÜCADELE ZAMANIDIR"

"Gündüzü geceye çeviren de, geceyi gündüze döndüren de Allah'dır. O'nun emrettiği şekilde dosdoğru olmamız kafidir. Müslümanlar olarak birliğimizi ve beraberliğimizi tesis ettiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir mesele yoktur. Müslümanların geleceğini karartan oyunları hep beraber bozmalıyız. Dinimizin yasakladığı her türlü kötülüğe karşı mücadele zamanıdır."

"Suriye'de istikrarsızlığın başladığı 2011'den bu yana, yaklaşık 5 milyon insan ülke dışına gitmek zorunda kaldı. Bunların 2 milyon 200 bini Türkiye'de. Suriye içinde yaşanan her çatışma, yeni göç dalgalarını da beraberinde getiriyor. "

"ENSAR OLMAK ZORUNDAYIZ"

"Sığınmacıların durumu bizim için vicdani, ahlaki ve İslami bir meseledir. Onlar muhacir biz de ensar olmak zorundayız."

"BİR AVUÇ TERÖRİSTE TERK EDEMEYİZ"

"Dünyadaki 1,7 milyar Müslümanın izzetini, bir avuç teröristin insafına terk edemeyiz, terk etmemeliyiz. Bu aziz dinin sahibi ve koruyucusu, elbette yüce Allah'tır ama biz Müslümanların da en azından kendi haysiyetimize, kendi istiklalimize, kendi istikbalimize daha sıkı şekilde sahip çıkma sorumluluğumuz vardır."

Haber Ara