Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Suriye ve Irak mesajları

Erdoğan, Suriye ve Irak'daki terör, IŞİD ve mezhepçilik tehlikelerine dair açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 15:59:41

Erdoğan'dan Suriye ve Irak mesajları

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Enerji Kongresi 2016 programında konuştu.

Erdoğan'ın Ortadoğu ile ilgili verdiği mesajlar şu şekilde:

Suriye'ye, Ortadoğu'ya barış getirmek için gelin el ele verelim. Halep'teki bir çocuk ufka baktığında umutla dolmalı. Ama şu anda baktıklarında yalnızca kendilerini hedef alan uçaklar görüyor. Musul'da bir çocuk ufka baktığında geleceğe dair planlar yapmalıyken sadece DEAŞ zulmü ile DEAŞ sonrası maruz kaldıkları mezhepçiliği düşünüyor.

Gelin gayret sarf edelim. Musul'un hem DEAŞ tehdidinden hem mezhepçilik baskısından kurtarılması için gelin beraber mücadele edelim. Gelin barış için elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanalım. Gelin yeni ufukları hep birlikte kucaklayalım. 

Bizim dünyaya yaptığımız adalet, barış, istikrar çağrıları keisnlikle samimiyetsiz beyanlardan ibaret değildir. Tam tersine, biz savunduğumuz her değeri bedelini en ağır şekilde şekilde ödeyerek yaşayan bir ülkeyiz. Bu bedel kimi zaman ekonomik şekilde maddiyatla sınırlı kalırken kimi zaman 15 Temmuz'daki gibi kanla ödenebiliyor.

Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzurunu hedef alan bu kalleş saldırılarının başarıya ulaşma imkanı yoktur, asla olmayacaktır. Hareket alanı gittikçe daralan terör örgütünün son kez sesini duyurma çabalarıdır. Madem ki terör küresel bir sorundur, öyleyse ülkemizin bu mücadelesinde diğer devletlerden destek beklemek hakkımızdır. Kendi topraklarımızda nasıl başarılı mücadele yürütüyorsak Suriye ve Irak'ta da bu terör örgütlerine karşı aynı hakka sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu bölgelerin terör örgütlerinden ve terörist faaliyetlerden arındırılması için Türkiye için hayati öneme sahiptir. Sizler arayıcılığıyla verdiğimiz mesajların ilgili tüm makamlara açık ve net bir şekilde ulaşacağını umuyorum. Bu vesileyle kongrenin insanlık ve dünya barışı için hayırlı olmasını umuyorum."

Haber Ara