Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan sert uyarı: Karşılarında bizi bulurlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme Töreni ve İstanbul Fırkateyni (5. Milgem) İnşaa Başlangıç Töreni'nde konuştu. Erdoğan Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarını engellemeye çalışanların olduğunu kaydederken, 'Bunu hoş göremeyiz. Bunu yapanlar karşılarında bizi bulurlar' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 12:50:38

Erdoğan'dan sert uyarı: Karşılarında bizi bulurlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir hususu özellikle belirtmek istiyorum; herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı, kendi milli kuruluşlarımızı tercih etmek durumundayız" derken, "Acil ihtiyaçları karşılayacak kadarını dışarıdan temin yoluna gitsek bile planlarımızın omurgası mutlaka milli imkanlara dayanmalıdır. Gerekirse zaman ve maliyet konusunda dahi fedakarlık yaparak bu yolu izlemek mecburiyetindeyiz. Açık konuşuyorum; şayet 15 yıldır bu yöntemi takip etmiyor olsaydık, bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de sınır dışındaki operasyonlarımızı da yürütemez hale gelmiştik. Bunun için savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmalarımızın desteklenmesine yönelik çalışmaların stratejisini gözden geçirmek durumundayız" diye konuştu.

"ADIMLARIMIZI HIZLI ATMALIYIZ"

Denizlerdeki gücümüzün daha da artacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Girişimcilerin şevkini kıran olumsuz haberleri alıyorum. Sebebi ne olursa olsun bu tarz tutumlara müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Türkiye kendisi ve tüm soydaşları için büyük iddiaları olan bir ülkedir. Bu iddiaları hedefleyen bir ülke olarak adımlarımızı daha hızlı atmamız gerekiyor" diye konuştu.

"SAVUNMA SANAYİSİ DESTEKLENMELİ"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Açık konuşuyorum, eğer bu yolu izlemeseydik bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de sınır dışı operasyonları da yönetemezdik. Bu yüzden savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların desteklenmesine yönelik stratejilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.

"Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımları engellemeye çalışanları hoş göremeyiz. Bunu yapanlar karşılarında bizzat bizi bulurlar"
2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bir ülke olarak, adımları daha hızlı atmamız gerekiyor. Askeri gemi inşası, hele hele denizaltı inşası, savunma sanayi alanında iftihar verici başarıları ortaya koyduğumuz bir alandır. Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor

UÇAK GEMİ GELİYOR

Bugün MİLGEM projeleri süre itibariyle daha da kısa zamanda gerçekleşme fırsatını bulacak. Bu projede gemilerin inşaası, 50'den fazla firma ve kurumun çalışmalarıyla sürüyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde yürütülen MİLGEM başarıya ulaşan örnek bir projedir.

"Ülke güvenliğimiz açısından kritik önemi olan projelerin sayılarını artırarak sürdüreceğiz. Savaş gemileri konusunda özel sektör ve askeri tersanelerde tamamlamış olduğumuz 14 adet projemiz bulunuyor. Önümüzdeki senelerde sözleşmesi imzalanacak 10 adet projemiz daha var. Tüm bu gelişmeler, ülkemizin bulunduğu bölgede gelişen tehditlere karşı denizcilik alanında geliştirdiğimiz çözümlere verdiğimiz önemin ifadesidir. İnşallah biz, uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız, hiçbir endişe taşımıyorum."

ORTAK AKIL ÖNERİSİ

Uçak gemisi gibi projeler bizim için uzak bir hayal olmaktan çıktı. Geliştirilecek çözümlerde ortak akıl birliğini sağlayarak orjinal ürünleri ortaya çıkaracak bir sürece girdiğimize inanıyorum. Yeni projelerle donanmamızı güçlendirmekte kararlıyız.

Kınalıada projesinde emeği geçen ve geçeceklere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara