Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

Erdoğan'dan Pakistan'a FETÖ teşekkürü

Erdoğan, FETÖ konusundaki tavrı nedeniyle Pakistan'a teşekkür etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 11:18:03

Erdoğan'dan Pakistan'a FETÖ teşekkürü

Pakistan'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan konuşmasında Keşmir ve FETÖ konusunda önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

"Keşmir konusunda son dönemdeki gelişmeleri ele aldık. Keşmirli kardeşlerimin yaşadıkları sıkıntılar göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Keşmir sorunu, Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak çözülmeli.

Türkiye ve Pakistan en zor zamanlarda hep birbirlerinin yanında olmuştur. Tıpkı İstiklal Harbinde olduğu gibi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan ülkemizin kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Ülkemize gerçekleştirilen destek ziyaretleri bize güç vermiştir.

FETÖ'cülerin kan dökmek dahil her yola başvurabileceklerini 15 Temmuz'da gördük. 40 yıla dayalı bir çalışma ile TSK, polis teşkilatı ve bakanlıklara sızma hareketi yapmışlardır. Bunun neticesinde de o gece milletin vergileriyle aldıkları uçak ve helikopterlerle bomba yağdırmış, meclis ve külliyeye bomba atmak suretiyle her türlü alçaklığı yapmışlardır.

Tüm dostlarımızı bu örgütün karanlık emelleri hakkında uyarıyoruz. Ülkemizde FETÖ kalıntılarıyla mücadele içerisindeyiz. Pakistan gazetelerindeki bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabullenilecek ifadeler değil.

Pakistan Eğitim Bakanlığı ile oluşturduğumuz işbirliği çerçevesindeki öğrenciler yine yetiştirilecektir. Pakistan ile bu şer şebekesinin cezalandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Pakistan gvenliğini de tehdit eden bu örgüt için Pakistan yönetimi de önlem almıştır. Şimdi ise örgütle bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terketmelerini istemiştir. Bunun için Pakistan'a teşekkür ediyorum."

 

Haber Ara