Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan Musul Operasyonu'na dair ilk açıklama!

Erdoğan, hem Musul Operasyonu'nda hem masada olacağız dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 12:15:16

Erdoğan'dan Musul Operasyonu'na dair ilk açıklama!

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hukuk 'Kongresi'nde konuştu.

Dün gece başlayan ve halen devam eden Musul Operasyonu'na dair ilk açıklamalarını yapan Erdoğan "Hem Musul Operasyonu'nda hem masada olacağız" dedi.

İşte o açıklamalar:

Ne diyorlar? "Türkiye Musul'a girmesin!" Ya hu nasıl girmeyeyim? 350 km sınırım var benim ve ben buradan tehdit altındayım. Hiç ilgi alakası olmayan giriyor. Neymiş? Bağdat onlara gel demiş. Gel demedikleri zaman Irak'a gelenlere neden "hayır" demediniz? 14-15 sene önce Saddam "gel mi" dedi bunlara? Ama girdiler. Kan gövdeyi nasıl götürdü? Milyonu aşkın insan öldü.

Musul'a operasyon başladı. Genelkurmay Başkanı'm ABD'de muhatabı ile görüşmeler yaptı. Bir saat önce konuştuk. Bakın "Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz" dedik. Biz operasyonunda da olacağız masada da olacağız. Dışında kalmamız mümkün değil.

Bizim için burada bir tarih yatıyor. Beyefendiler arzu ederse misakı milliyi okurlar. Bizim buradaki tarihi geçmişmizi iyi anlarlar. Musul'da Arap, Türkmen, Kürt kardeşlerimiz var. Aynı şekilde kuzeye doğru gittikçe sınırda da akrabalar var.

Bizim duyarsız olmamaız mümkün değil.

"Ee Başika'dan çıkın!" Kimse bizden beklemesin biz Başika'dayız ve oradaki DEAŞ terör örgütüne karşı her türlü operasyonları yaptık devam edeceğiz. Orada en onurlu mücadeleyi veren biziz. Eğer mesele terör örgütü ile mücadele ise biz veriyoruz o mücadeleyi. Musul'daki kardeşlerimizi Başika kampında mücadele etsin diye eğiten biziz. Peşmergeleri eğiten biziz. Bunlar olmasaydı. Şu terör örgütü DAEŞ ile mücadele edecek kadro bulamazlardı.

Ülkemizin ısrarla Musul operasyonunun dışında tutulmaya çalışılması, orada da DEAŞ bahanesiyle kurulmaya çalışılan mezhep çatışması kapanını bozacağımız bilindiği içindir. Biz oraya onun için sokulmak istenmiyoruz. Kendilerine aynı şeyi söyledik. Biz bir Sünni-Şii çatışmasına 'evet' diyemeyiz.

Haber Ara