Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye terör eleştirileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime iki gün kala İstanbul mitinglerini sürdürüyor. Erdoğan, Kartal'da yaptığı konuşmanın ardından Maltepe'ye geçti. Cumhurbaşkanı, CHP'ye ve Muharrem İnce'ye terör ve HDP üzerinden, Meral Akşener'e ise 'satacağım' dediği TİKA ve AFAD gibi kurumlar üzerinden yüklendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-22 14:53:38

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye terör eleştirileri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da şunları söyledi:

"Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik ve hizmetlerle yanınızda bulunduk. Hatırlayın o Kartal'ın halini. Suyumuz var mıydı, her taraf delik deşik miydi, yollarımız var mıydı? Buraları ilçe haline getiren biziz. Bizden sonra şu anda CHP zihniyeti burada. Memnun musunuz, var mı hizmet? Bu sahili de 'Ben yaptım.' der. Bütün bu sahil düzenlemelerini kim yaptı? Biz yaptık. Niye? Benim Kartallı kardeşlerim deniz kenarında, şu sahillerde rahat gezinsin diye bu adımları attık. Sadece Kartal'a 16 yılda 3 katrilyon devlet olarak yatırım yaptık. Belediye biz de olduğu zaman yaptıklarımızı konuşmuyorum, belediye hariç. Biz ehiliz. Daha da güzeli olacak. Ama pazar inşallah farklı olacak.

İNCE'NİN BASINA SIZDIRILAN TELEFON GÖRÜŞMESİ: DİNLEDİNİZ DEĞİL Mİ?..

Devletin memuruyla bakıyorsunuz, aman yarabbi nasıl küfürlü konuşmalar. Dinlediniz mi? Bunlardan Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bunlara pazar günü Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? İnşallah ben inanıyorum ki benim kardeşlerim, vatandaşlarım pazar günü gereken dersi verecek. Memurlara tekme tokat mı gireceksin? Dinlediniz değil mi?..

'DEMİRTAŞ'TAN BAŞKA ADAY YOK MUYDU?'

(HDP için) O partinin çıkarabileceği başka aday yok muydu? Şimdi bir de Anadolu Yakamıza şehir hastanemizi yapıyoruz. Eski Samandıra'daki askeri havalimanının olduğu yere şehir hastanesi yapıyoruz. Anadolu Yakası'nın sağlık noktasında bir sorunu kalmayacak.

'SEÇİM BEYANNAMESİNİ CUMHURBAŞKANI ADAYININ AÇIKLAMASI LAZIM'

Seçim beyannamesini Cumhurbaşkanı adayının açıklaması lazım. Tek adam ya her şeyi kendi tasarrufuna alıyor. Martta belediye seçimleri var. Herhalde Bay Kemal belediye başkanı adayı olacak değil. İnanın belediye başkan adaylarıyla ilgili beyannameleri de o açıklar. İstanbul'a geldi, Kağıthane'de konuşuyor. Kağıthane'ye ne diyor? Kağıttepe. Ne oldu? Aldı dersi gitti. Sen adresi bilmiyorsun, İstanbul'un ilçelerini tanımıyorsun, İstanbul sana o dersi vermez mi? Verir.

'BU DÖNEM İKİ ÖNEMLİ PROJEMİZ VAR'

Bu dönem iki önemli projemiz var; biri millet bahçeleri, biri millet kıraathaneleri. İnşallah Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız, bir de güzel bir millet kıraathanesi yapacağız. Biz yaparız, onlar yıkar. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Şimdi ne diyorlar? 'Ben niye şehir hastanesi yaptırayım?' Kim diyor bunu? Adaylardan bir tanesi. Sen ne için geliyorsun o zaman? Şehir hastanesi yaptırma, devlet hastanesi yaptırma, ne yaptıracaksın ne, onu söyle.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER: İHTİYACIN KADAR ALIRSIN

İhtiyacın varsa, ihtiyacın kadar alırsın ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen, bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu, bunların da pazara kadar yanacak. Ama sizlerle pazara değil, mezara kadar beraberiz. Pazar günü ben milletime güveniyorum, ben milletimi seviyorum. Milletim bunlara gereken cevabı pazar günü verecektir."

20180622_2_31070301_34945676

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'deki mitinginde ise Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ve CHP'nin desteğini eleştirerek "Neymiş, mahkum olmamış… Bunu Bay Kemal savunuyor. Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?" diye konuştu.

'BAY MUHARREM, SEN DE ÜCRETSİZ KÖPRÜDEN GEÇ'

Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? 'Efendim Özal'ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı bu. Bayramda tamamen ücretsiz yaptılar.' Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde? Oradan gitme. 15 sene sonra o köprü ne olacak? Bu da devlete verilecek.

'ÜNİVERSİTEYİ ÖĞRENCİLERİMİZİN AYAĞINA GÖTÜRDÜK'

Anneler biz kitabımızı alabiliyor muyduk? Şimdi kitabımızı sıraların üzerine koymuyor muyuz? Bay Muharrem, 'Üniversite ücretsiz olacak' diyor. Senin dünyadan haberin yok. Üniversite zaten ücretsiz, kaldı ki harçları biz kaldırdık.

Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız.

'MALTEPE'Yİ TERÖRİSTLER YÖNETİYOR'

CHP demek susuzluk demektir. CHP demek kirlilik demektir. CHP demek yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu hatırlayın. Şimdi aldığım bilgiye göre, Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.

Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?

'NEREDEYSE LÜKS OTOBÜS FİYATINA UÇAKLA GİDİYORUZ'

Biz bir şey yapıyoruz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız, hedefimiz bu. AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur. Bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar.

Enerjide Türkiye, dünya devleri arasında yerini alıyor mu? Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız.

Afrin ve Cerablus'a 200 bin kardeşimiz döndü, bu sayı artarak devam edecek. Çünkü hepsi evlerine, topraklarına dönmeyi arzu ediyor.

'SURUÇ'TA ATTIĞINIZ ADIMIN BEDELİNİ ÇOK DAHA AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ'

Şunu açık söyleyeyim; bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem'e, Bay Kemal'e 'Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?' Yok. Niye? Beraberler onun için.

Suruç'ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil, şu anda içeride ama şunu açık söyleyeyim, bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek.

'YSK YANLIŞ YAPMIŞSA AYNI YANLIŞI BİZ DE YAPACAK MIYIZ?

(HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş) Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. 'Mahkumiyeti mi var?' diyor, 'YSK buna aday olabilirsin' dedi… Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?

Bu HDP var ya, ne yapıyor? Güneydoğu'da partimizin il ve ilçe başkanlarımızı tehdide başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz, gelin sıkıysa şehir merkezine gelin. Telefonla neden tehdit ediyorsunuz? Oradan telefonla il ve ilçe başkanımız tehdit etmekle olmaz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara