Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye: Kılıçdaroğlu da 'Külliye'yi yıkacağım' dedi, kuzu kuzu geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'ye tepki göstererek, 'Külliye'yi yıkacakmış. Senin genel başkanın da öyle diyordu, kuzu kuzu Külliye'ye geldi' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-07 14:40:52

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye: Kılıçdaroğlu da 'Külliye'yi yıkacağım' dedi, kuzu kuzu geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarsus Devlet Hastanesi'nin Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan cumhurbaşkanı adayı Muharem İnce'ye yüklendi, "Anamuhalefetin adayının 18 yaşından küçük çocukların ücretsiz sağlıktan yararlandığından haberi yok. Mekatronik bölümü açacağım diyor, biz bu bölümleri yıllar önce zaten açık Bay İnce. Bırak kasketi falan senin icraatın ne onu söyle? Benim milletim kaskete değil, icraata bakıyor." dedi. Erdoğan, Tarsus Hastanesi için 6 ayda bitirilme sözü aldı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi'nin temelini bugün atıyoruz. Başkaları palavra atar, biz iş yaparız. Tarsus'a bir üniversite sözü vermiştik. Önümüzdeki yıldan itibaren üniversitemize yatırımları yapacağız. Tarsus eğitim ve bilimde de sınıf atlayacak. Tarsus Bilim Üniversitesi'nin ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Üniversite şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Biz boşuna yaparsa AK Parti yapar demiyoruz."

"Buradan soruyorum Türkiye'yi irade, erdem ve cesaretle şahlandırmaya var mıyız? 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Tarsus kararını çoktan vermiş ya. 24 Haziran'da sandıkların rengi Tarsus'ta çoktan belli olmuş. Biz son 16 yılda kimseyi dışlamadan çalışıyoruz. Özgürlükler konusunda sessiz bir devrime imza attık. Savunma sanayisinde Türkiye'yi kendi İHA'larını, SİHA'larını yapar hale getirdik. Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkararak ülkemizi devler ligine çıkardık. 2002'de IMF'ye olan borcumuz 23.5 milay dolardı. Davos'ta IMF Başkanı ile bir görüşmemiz oldu. Taksidinizi alıyorsanız mesele bitti, Türkiye'yi yönetemezsiniz dedim. 5 milyar euro borç istediler, verin dedim. Baktılar çılgın Türkler çıldırdı, vazgeçtiler. Bunlar bizi sürekli emir alan, vur başına ne dersen dinlesin, yok. Bunlar hep meyve veren ağacı taşladılar. İçeriden dışarıdan sömürdüler. Hep çelmelere maruz kaldık. Milletimizin çizdiği istikametten ayrılmadık. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu yolda sizlerin emanetini yere düşürmedik."

"GENEL BAŞKANIN DA ÖYLE DİYORDU, KUZU KUZU GELDİ"

"Uykumuzdan, ailemizden fedakarlık yaparak ülkemizi yönetmeye çalışıyoruz. Tarsus'un 16 yılda nereden nereye geldiğinin farkındasınız. Dışarıdan gelenlerin gıpta ile baktığı bir Tarsus var. Tarsus Çamlı Yayla yolunu 137 trilyon liraya yapıyoruz. Yol üzerinde bir de tünel inşası yapıyoruz. Tarsus'u havalimanına bağlıyoruz. 400 trilyon liralık yatırımı olan Çukurova Havalimanı yolunun çalışması da sürüyor. Acil kamulaştırma kararı alındı çalışmalar başladı. Tarsus Turizm yolu tamamlanmak üzere. Mersin- Adana yolunun 8 şerite çıkarılması için çalışmalar sürüyor. CHP onları yıkacak, öyle diyor. Biz gelince onları yıkacağız diyor. Öbürü ne diyor? Biz satacağız. Birinci köprüyü rahmetli Demirel yapmıştı, o zaman ki komunistler biz bunları satacağız diyordu. Özal'da satamazsınız diyordu, ikinci köprü için de öyle söyledi. Neyi satıyorsun ya, neyi yıkıyorsun ya? Bu millet sizi mezara gömer. Şimdi çıkmış Bay İnce, çok da ince değil ya. Geometrik olarak söylüyorum. Külliye'yi yıkacakmış. Senin genel başkanın da öyle diyordu, kuzu kuzu Külliye'ye geldi. Bak ben bu akşam orada 2500 muhtarımıza iftar vereceğim. 2500 muhtarımızla mesajımıza vereceğiz. Burası kralların değil, milletin temsilcisi muhtar kardeşlerimin yeridir."

"TARSUS'TA 5 YENİ OSB KURACAĞIZ"

"Tarsus'ta 5 yeni OSB kuruyoruz. Mevcut OSB'yi 100 hektar genişleteceğiz. Tarsus'a 8 adet baraj, gölet kazandırıyoruz. Eğitim üzerine titrediğimiz alanların başında geliyor. Aslan payını neye verdik, eğitime. Bütünil, ilçe eğitim alt yapısını yeniledik. Bir zamanlar eğitimin yüz karası 70 kişilik sınıflar var mıydı? Artık böyle sınıf var mı, 30'un altına indirdik. Labaratuvarlarımız, tabletlerimiz, akıllı tahtalarımız var. 658 yeni derslik yaptık. 292 derslikli 12 okulun da inşaatı sürüyor. Tarsus'a gençlik merkezi kazandırıyoruz. Sentetik futbol sahalarının projesi tamamlandı. Tarsus yakında yarı olimpik havuzuna da kavuşuyor. Hükümet konağı inşa edeceğiz, proje tamam."

"BIRAK KASKETİ FALAN İCRAATIN NE?"

"Biz ya yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı söylüyoruz. Onlar ya yıkacaklarını, ya da bizim yaptıklarımızı söylüyor. Anamuhalefetin adayının 18 yaşından küçük çocukların ücretsiz sağlıktan yararlandığından haberi yok. Mekatronik bölümü açacağım diyor, biz bu bölümleri yıllar önce zaten açık Bay İnce. Bırak kasketi falan senin icraatın ne onu söyle? Benim milletim kaskete değil, icraata bakıyor."

"Hastanemizin müteahhitini çağırayım. 6 aydan önce hastaneyi inşallah bitireceğiz, biz bu hastanenin takipçisiyiz. Biz kısa mesafe koşucusuyuz daima çabuk bitireceğiz"

 "MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ"

''Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı Mersin'e bir 'Millet Bahçesi' yapıyoruz. Müjde bu. İngilizler'in Hyde Park'ı varsa bizim de Millet Bahçemiz var. Ana muhalefetin adayı ve diper adaylar şehir hastanelerine karşıymış eline fırsat geçerse kapacataklarmış.

''YIKIM EKİBİ OLARAK GÖZLERİNİ KÖPRÜLERİMİZE DİKMİŞ DURUMDALAR''

Yıkım ekibi olarak gözlerini köprülerimize tüm yatırımlarımıza dikmiş durumdalar. Bir zamanlar rahmetli Demirel'in Özal'ın birinci ikinci köprü meselelerinde 'Biz bu köprüleri satacağız' demişlerdi. Rahmetli Özal 'Neyi satıyorsunuz?' dedi. Ben de diyorum ki satamazsınız. Bay Muharrem Yap/İşlet/Devret nedir bilmiyor. Ama seçimden sonra öğrenecek.

''BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL BAY İNCE, TERÖRİSTLERE DESTEK VERMEKTİR''

7 Haziran 2015 seçimlerinin 3. yıl dönümü. 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin yaşadıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi şu anda içeride bulunan HDP'nin başındaki adamın talimatıyla Kürt kardeşlerimizi sokağa döküp 53 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler mi? Bunu Muharrem İnce ziyarete gidiyor. İnce ince bir ziyaret yapıyor. Zannediyor ki demokratik hareket yapıyorum. Bunun adı demokrasi değil Bay İnce bunun adı teröristlere destek vermektir teröre güç kazandırmaktır. Sen onu ziyaret edeceğine gel adaletten yana ol. Siz değil misiniz Ankara'dan İstanbul'a demokrasi adı altında bu terör örgütleriyle birlikte yürüyüş yapan? CHP'nin konuşmalarında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Çünkü beraberler.

''İŞİMİZİ İKİNCİ TURA FALAN BIRAKMAYALIM''

İşimizi ikinci tura falan bırakmayalım. Türkiye'nin en küçük bir belirsizliğe tahammülü yoktur. Birileri aynı oyunun peşinde. Yenilen pehlivan misali bir türlü bunlar güreşe doymadılar. Terör örgütünü sahaya sürdüler olmadı. Sokakları karıştırmayı denediler olmadı. Darbeye bile teşebbüs ettiler yine de olmadı.

''BAKKAL DÜKKANINIZI ÇIRAĞA TESLİM EDER MİSİNİZ?''

Ekonomiyi silah olarak kullanıp bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bugün de Cumhurbaşkanı adayı olarak karşınıza gelenler var tek projeleri Türkiye'yi eski günlerine döndürmek olan bu adaylar Türkiye'yi geleceğe taşıyabilir mi? Bakkal dükkanınızı çırağa teslim eder misiniz? Koskoca Türkiye'yi bu çıraklara nasıl teslim edeceksiniz?

İNCE'NİND EMİRTAŞ'I ZİYARETİ

Bunun adı demokrasi değil Bay İnce, bunun adı teröre destek vermek, bunun adı teröristlere destek vermektir.

MUHARREM İNCE'YE: HADDİNİ BİL, KENDİNE GEL

Biz, 'Türkiye'yi büyüteceğiz, zengileştireceğiz, istihdamı artıracağız, yatırımları çoğaltacağız' diyoruz, onlar ise 'yıkacağız' diyor, 'satacağız' diyor, 'işten atacağız' diyor, 'apolet sökeceğiz' diyor. Sen neyin apoletini söküyorsun be? Haddini bil haddini. Haddini bil. Afrin'de o kutlu mücadeleyi sürdüren bir komutanın apoletini sökmek. Suçu Malatya'da bir iftar daveti var ben de davetliyim Sayın Komutan da davetli. Konuşmamda Sayın Komutan da bir yerde o da alkışlıyor. Diyor ki siyasi partilerin toplantılarına katılamaz diyor. O siyasi parti toplantısı değil TESK'in organize ettiği bir toplantı. Kendine gel kendine.

''CHP'NİN ADAYININ SEÇİLECEĞİNE KENDİ GENEL BAŞKANI BİLE İNANMIYOR''

CHP'nin adayı daha önce genel başkanına 'Yenildin de yenildin bir kere iki kere üç kere dört kere yenildin hala ortadasın' diyor. Bay Kemal 'Gel bakalım Muharrem' diyor. Seçim beyannamesini Cumhurbaşkanı adayı okumuyor genel başkan açıklıyor. Bu beyannameyi kim uygulayacak? CHP'nin adayının seçileceğine kendi genel başkanı bile inanmıyor ki millet bunun arkasından gitsin.''

 

Haber Ara