Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye 'Demirtaş'lı 'apolet' cevabı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'in apoletlerini sökeceğini söylemesine ilişkin 'Sana o apoletleri söktürmezler! Ha apolet mi sökeceksin? Söküp de Demirtaş'a mı takacaksın?' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-05 15:57:20

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye 'Demirtaş'lı 'apolet' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'a kısa bir süre kala Sakarya Mitingi'nde konuştu. Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel için sarf ettiği 'apoletlerini sökeceğim' sözleri üzerinen yüklendi.

Erdoğan yaptığı son konuşmalardan birinde prompter bozulduğu için konuşmasını kesmek zorunda kaldığı iddialarına da cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

- "Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak."

- "Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gel bakalım Muharrem.' diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı yaptığı kişinin Afrin operasyonumuzun komutanı Metin Temel Paşa ile hadsızliğini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip 'Ben bu paşanın apoletlerini sökeceğim.' diyor. Sen kimsin ya sen nesin ya... Sen bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu hala öğrenemedin mi? Sana o apoletleri söktürmezler. Sen apolet mi sökeceksin? Gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksın o apoletleri?"

- "Promteri unutmuşum, ben promteri falan unutmadım. Ben promterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlarülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

909208

Haber Ara