Dolar

32,5833

Euro

34,7962

Altın

2.508,41

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Macron'a yanıt: Kendi beyin ölümünü kontrol ettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-29 15:26:07

Erdoğan'dan Macron'a yanıt: Kendi beyin ölümünü kontrol ettir

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizdeki üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkarırken sadece skor amaçlı hareket etmedik. En köklüsünden en yenisine kadar, tüm üniversitelerimizin yüksek öğrenimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık.

Üniversitelerimizin başarıları ülkemizin en büyük gururu, övünç kaynağı olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz.

İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz.

Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir.

Artık tehdit kriterlerimiz değişti. Geçmişte sorun kaynağı olan mesele artık rutin bir gündemin kaynağı olmaktan öteye gidemiyor.

ARNAVUTLUK'A YARDIM

Arnavutluk'ta deprem oldu. Buraya bir 500 konut yapabilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik bakanlığımızla istişare ettik. Oraya 500 konutu inşa etme kararı aldık.Bu medeniyetimizin bize beslediği mesuliyettir. 

MACRON'A YANIT

Başarı çıtasını yükseltmek mücadele cephesini de genişletiyor. Daha biz NATO Zirvesi'ne gitmeden tartışma başladı. Hiç risk almayan hep kazanmaya alışmış kimi ülkeler, Türkiye'nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliğini koruma çabalarına tahammül edemiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyor. Sayın Macron, Türkiye'den sesleniyorum; Sen önce git kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Çünkü bu ifadeler ancak senin gibi beyin ölümü gerçekleşmiş olanlara yakışır. Son açıklamaları hastalıklı anlayışın yansımasıdır. Macron inanın çok tecrübesiz, terörle mücadeleyi bilmiyor. Onun için sarı yelekliler Fransa'yı işgal etti. Bizim Suriye'ye girme hakkımız terörle mücadelede var. Macron senin Suriye'de ne hakkın var? İstediğiniz kadar hoplayıp zıplayın. Eninde sonunda Türkiye'nin egemenlik hakkına saygı duyacaksınız. Türkiye Suriye'den topraklarına yönelik tehdit tamamen bitene kadar harekatlarını sürdürecektir. 

İSTEDİĞİNİZ KADAR HOPLAYIN ZIPLAYIN! ÖĞRENECEKSİNİZ

İstediğiniz kadar hoplayın zıplayın. İstediğiniz kadar eveleyin geveleyin. Önünde sonunda Türkiye'nin egemenlik haklarına, güvenlik politikalarına saygı duyacaksınız. NATO için Fransa ne ifade ediyor bilmiyoruz ama Türkiye NATO'nun en önemli ülkesidir. Bunlar Türkiye olmazsa dünyanın dört bir tarafındaki teröristlerin Avrupa'ya yığılacağından habersiz mi?

 

Haber Ara