Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Erdoğan'dan 'laiklik' açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 20:57:38

Erdoğan'dan 'laiklik' açıklaması!

Erdoğan basın toplantısındaki konuşmasında TBMM Başkanı'nın açıklamalarıyla ilgili olarak "Meclis Başkanımız, Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur, düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır'daki yaptığım konuşma, bu konuda çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin programında bu zaten çok açık net yer almaktadır. Buradaki gerçek şudur yani devlet tüm inanç guruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir. Laiklik budur" dedi.

Erdoğan 2011 yılında Mısır'da yaptığı konuşmada "Türkiye'de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Enerji konusunda verimli bir görüşme olduğunu, terörle ilgili gelişmeleri, mülteciler konusunu değerlendirdiklerini söyleyen Erdoğan "Mültecilerle ilgili aktif rolümüz ortadadır" diye konuştu.

Görüşmede terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını söyleyen Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç de Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini belirterek, Türkiye'nin mülteci krizinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Haber Ara