Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Erdoğan'dan kredi derecelendirme kuruluşlarına: Sanane be!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının gerekçelerini eleştirerek 'sanane' diye seslendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 14:12:32

Erdoğan'dan kredi derecelendirme kuruluşlarına: Sanane be!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan Erdoğan, işsizliği Mart ayında düşürmek gerektiğini söyleyerek, salondaki iş adamları ve iş kadınlarına seslendi.

Erodğan "Okudunuz değil mi, kredi derecelendirme kuruluşlarının gerekçelerini" diyerek şunu söyledi:

"Sen kimsin de Türkiye'de anaysa çalışmaları yapılacak, yapılmayacak diye konuşuyorsun?"

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

İşsizlikte bu şekilde oranı gümbür gümbür çökertmemiz lazım. Ondan sonra o kredi derecelendirme kuruluşlarını göreceğiz. Ne gerekçeler yazmışlar aman Ya Rabbi! Anayasa referandumu falan.. Sana ne ya referandumdan? IMF'ye öyle dedik. "Eğer bizi yönetmeye kalkarsanız o zaman kusura bakma." Biz bu günlere böyle geldik böyle gidiyoruz.

Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim. Bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz. Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracıdır. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. Zira girişimci, atacağı adımları neyle atacak, alacağı düşük faizli krediyle. Fakat Merkez Bankasının ilan ettiği faiz oranını ikiye katlayarak kalkıp da kredi vermeye yönelirsen yüzde 15, 16, 17 ile bu ülkede biz bir yere varamayız. Onun için finans sektörünün patronlarını özellikle insafa davet ediyorum.

Enflasyon için bazıları farklı sebepler üretiyorlar. Yok domates, patates, hıyar fiyatları artmış. Hepsi hikaye… Hepsinin dayandığı yer faizdir, faiz. Enflasyon neticedir, faiz sebeptir. Enflasyonu doğuran bir numaralı sebep faizdir. Faizle enflasyon doğru orantılıdır, ters orantılı değildir. Kimse bunu bize yutturmasın. Ama ne yazık ki bakıyoruz, güvendiğimiz, inandığımız birçok mahfil burada hala aynı yanlışı işliyor. Ben diyorum ki TOBB çatısı altında hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Hükümetimiz de inanıyorum ki bu konuda kararlı duruşla bu süreci işleyecektir.

Haber Ara