Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Erdoğan’dan kredi derecelendirme kuruluşlarına net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi açılış töreninde konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 14:24:14

Erdoğan’dan kredi derecelendirme kuruluşlarına net mesaj

Video konferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin elde edeceği başarılarla kredi derecelendirme kuruluşlarına cevap vereceğini söyledi ve büyüme rakamlarını işaret etti.

TÜRKİYE SALGINDAN EN AZ ETKİLENEN ÜLKELER ARASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye salgından en az etkilenen ülkeler arasındadır. Yılın üçüncü çeyreğinde üretmeye devam ederek salgının etkilerinin önemli bir kısmını geride bıraktık.

Göstergeler sadece 2. çeyreğe değil geçen senenin bile üzerinde olumlu gelişmelere işaret ediyor.

3. ÇEYREĞİ HER KESİMİ MEMNUN EDEN BİR BÜYÜME ORANIYLA KAPATACAĞIZ

İmalat sanayi üretiminde yıllık 5,1 artış memnun edici. 2 ayda mevsim etkisinden arındırılmış istihdamımız yarım milyon arttı. İnşallah 3. çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız.

BU DURUMDAN KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI MEMNUN OLMAYACAK

Bu durumdan ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi derecelendirme kuruluşlarının hiç memnun olmayacakları kesindir.

CEVABI BAŞARILARIMIZLA VERECEĞİZ

Türkiye'yi Afrika'nın, Güney Amerika'nın ücra köşelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı başarılarımızla vereceğiz. " şeklinde konuştu.

Haber Ara