Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Erdoğan'dan ''koronavirüs'' sinyali: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere ilişkin açıklama yaptı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 14:05:12

Erdoğan'dan ''koronavirüs'' sinyali: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlere değinen Erdoğan, "Halkımız kurallara uymadı. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız" dedi.

Erdoğan, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın tedbirleri artırma durumunda olduğunu belirterek "Bunu yapmak zorundayız. Bunlar zevkimizden olan şeyler değil. Halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımızın sıkıntı yaşamaması içindir. Bir olumlu dönüş bazı illerde başladı" ifadesini kullandı.

Devamında aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Sıkı bir şekilde devam ediyor. Özel sektör bu konuyla ilgili olarak bu çalışmalara devam ediyor. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

LİBYA'DAKİ SON DURUM

"Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Ardından böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici. Libya gibi bir yerde, Trablus'ta bir ara çok olumsuz gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahalemizle Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter'in işgalinden kurtulma duruma geldi. Darbeci Hafter her geçen gün kayba gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Fakat Sayın Serrac'ın kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir. Bu işi olması gereken istikamete dönüştürürüz.

YUNANİSTAN İLE MÜZAKERELER

Birçok devlet başkanı veya başbakanlar yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, Sayın Conte ile görüşmeler yaptık. Başka bir yaklaşım var. Yunanistan Başbakanı ile bir görüşme süreci olabilir mi? Bizim Miçotakis ile görüşme yapma konusunda sıkıntı yok. Ne görüşeceğiz aslolan budur.

Meis'te yaptıklarını dayatma olarak yaparlarsa bunun anlamı yok. Oruç Reis'i limana çektiysek bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiye imkan verelim. Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın bir adım atalım diye yaptık. Görüşürüz, kaçamak yapma gibi bir durum yok. Yunanistan Cumhurbaşkanı adayı gelip gövde gösterisi yapacaksa, biz daha büyüğünü yaparız.

MISIR İLE ANLAŞMA

Burada çok farklı gelişmeler var. Mısır ile istihbari görüşmeler ayrıdır, bizim için engel yoktu ama Yunanistan ile Mısır'ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Yunanistan ile Mısır arasındaki bağlar ile bizim Mısır arasındaki bağlar farklıdır. Görüşmeler yapılabilir."

Haber Ara