Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'nun 'hala enkaz tümüyle kaldırılmış değil' sözüne tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Depremin 5. günü. Hala enkaz tümüyle kaldırılmış değil' sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-03 22:15:53

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'nun 'hala enkaz tümüyle kaldırılmış değil' sözüne tepki

Erdoğan, kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında İzmir'de meydana 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Depremin 5. günü. Hala enkaz tümüyle kaldırılmış değil" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Enkazların hala kaldırılamadığından şikâyetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür” dedi.

"Gündemi zehirlemeye çalışanlar…"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın desteği ile bu çalışmaları hızlandırmak ve bir an önce binalarımızın, şehirlerimizi, mahallelerimizi güvenli hale getirmek zorundayız. Tek bir kardeşimizin canının, malının zarar görmemesi için imkanlar dahilinde yapılabilecek süratle değerlendirmekte kararlıyız. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız olduğu şu günlerde yalan, provokatif haberlerle gündeme zehirlemeye çalışanların ortaya çıkması bizi en çok üzendir. Depremzedelere çadır verilmediğinde, müzikle karşılandığımıza dek pek çok yalan tedavüle sürüldü. Kimi siyasi partilerin bu işin içinde rol alması, hatta bizzat kaynağı olması çok daha üzüntü verici. Daha bu sabah bir evladımızı yıkıntıların altından canlı olarak çıkarmanın sevincini yaşadığımız günde enkazların hala kaldırmadığını ifade edenlerle tartışma yapmak lüzumsuzdur."

“Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenler…”

"Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenlerin sıfatları ne olursa olsun, kalbi kin ve nefretle kararmış mahluklar olduğuna inanıyorum. Böyle bir meseleyi dahi iftira aracı haline dönüştürmeye çalışan bu mahlukları milletimizin vicdanlarına havale ediyorum. Tüm İzmirlilere geçmiş olsun diliyorum. 5 gündür hala enkaz kalkmadı diyorsun, ne kadar kaldın İzmir'de. Senin oradan çıkmaman gerekirdi. Orada senin bütün o bölgeyi dolaşman gerekirdi. Bunu yapmayacaksın, ama iftiraya devam edeceksin. Kızılay'ın orada aktif olmadığını söylüyorsun. Biz Kızılay'la da oradaydık, AFAD'la da oradaydık. Biz son ana kadar Bay Kemal oradan çıkmayacağız. İnanacağız ki artık bunların altında herhangi bir canlı yok ondan sonra işimizi bitireceğiz. Neredeyse kabinemizin tamamı oradaydı. Kriz merkezinde ben neredeyse tüm kabinemle toplantı yaptım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da oradaydı. Bu toplantıyı da orada yaptık."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara