Dolar

32,5530

Euro

34,8960

Altın

2.430,44

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında sarf ettiği, 'Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız' sözlerine isim vermeden tepki gösterdi; 'Türkiye teröre teslim oldu demek, teröristle, terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır. Bu kişi siyaset yapmıyor, kendi ülkesinin karşısında oluşturulan şer ittifakının değirmenine su taşıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 16:59:25

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Beştepe'de muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısının ardından özellikle sosyal medyada paylaşılan ayrımcı ifadelere değindi.

Al Jazeera'nin haberine göre "En iğrenç istismar, Ortaköy saldırısında olduğu gibi, ölü bedenler üzerinden yapılmaya çalışılan istismardır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de kimsenin hayat biçimi, sistematik bir tehdit altında değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. Buna 14 yıllık iktidarımız döneminde fırsat vermedik. Aksini iddia eden varsa, somut örnekleriyle bunu ortaya koymak mecburiyetindedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşmasında, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısında yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu grup toplantısında, "Devlette liyakât sistemini bozarsanız, devleti çökertirsiniz. Şu anda çöken bir devlet gerçeğiyle karşı karşıyayız. Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Mücadeleyi nasıl yapacağını bilmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele tumturaklı laflarla olmaz. Akılla olur, basiretle, kültürle olur. Terörün yeşermeyeceği alanları yaratacaksınız. Birilerinin sırtını sıvazlarsanız, terörü yeşertirsiniz" demişti. "Başka devletlerin içişlerine karışmayın" diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyanın dört bir tarafında militanlar Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a geçti. Ben söylemiyorum bunu. 12 Ağustos 2012, IŞİD komutanı söylüyor: 'Bize savaşın başında katılan savaşçının çoğunun yanı sıra teçhizatımız ve tedarikimiz Türkiye üzerinden geldi.' Peki bunlar gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi? IŞİD militanları televizyonlara çıkıyorlardı, internet siteleri, yayın organları vardı. Hükümet neredeydi? Musul Konsolosluğumuz basıldı, 49 vatandaşımız günlerce rehin tutuldu. Çıkıp dediler mi, 'bunu IŞİD yaptı' diyemediler. Bir terör örgütüyle ideolojik akrabalık kurarsanız bunlar başınıza gelir. Elli sefer söyledik, başka devletlerin içişlerine karışmayın. Defalarca söyledik. Tırlarla silah gönderdiler. Ne işin var senin silahla. Şimdi o silahların tamamı Türkiye'ye döndü. El Nusra'yla akrabalık kurdular, diyalog kurdular. Çıktı bunu bu ülkenin Cumhurbaşkanı muhtarlar toplantısında söyledi: 'Putin söyledi. El Nusra'yı çekin. Biz de arkadaşlarımıza söyledik, El Nusra Halep'ten çekilsin'. Ne demek bu biliyor musunuz? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütüyle muhatap kılmak demektir. Bunu da bütün dünyaya Cumhurbaşkanı ağzıyla itiraf etmek demektir."

Erdoğan, CHP liderinin bu açıklamalarına karşılık, "Türkiye teröre teslim oldu demek, teröristle, terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır" dedi.

 

Haber Ara