Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddiasına ilişkin 'Şahsiyetin varsa dosyalarını ortaya koy' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 12:36:31

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' tepkisi

37. Muhtarlar Toplantı'sında konuşan Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddiasına ilişkin olarak "Örtülü bir darbedir 15 Temmuz' diyor. Sen şehitlerimize bu hakaret yetkisini nereden buldun? Örtülü darbe ise zerre kadar haysiyetin varsa, zerre kadar şahsiyetin varsa çık, dosyalarını ortaya koy" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Şu ifadeye bak, 'Örtülü bir darbedir 15 Temmuz' diyor. Sen şehitlerimize bu hakaret yetkisini nereden buldun? Örtülü darbe ise zerre kadar haysiyetin varsa, zerre kadar şahsiyetin varsa çık, dosyalarını ortaya koy. Biz de gereğini yapalım. Siyasi hayatımda ne aldanan oldum, ne aldatan oldum. Bundan sonra da ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız.

Örtülü darbe girişimi diyorsun, ben o gece geç saatlerde Yeşilköy'e indiğimde, Atatürk Havalimanında orada binlerce kardeşim çağrıya uymuş, oraya gelmişti. Dediler ki yanılmıyorsam saat 11.30 gibi ise 'Kılıçdaroğlu geldi ve ayrıldı.' Niye ayrıldın oradan? Sonra öğrendik ki Bakırköy Belediye Başkanının evine gitmiş. Milletin arasında kalsaydın ya. Hani önceden diyordun ki 'Darbe olduğunda ilk defa tankın üzerine ben çıkarım' diyordun. Hani tanklar oradaydı, sen neredeydin? Bu iş lafla olmaz, bu iş yürekle olur, yürekle.

BU MİLLET YUNAN MI?

(CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözleri) Çıkıyor bir milletvekili, 'Evet' diyenleri denize dökmekten söz ediyor. Kimsin sen, önce haddini bil. Seni Samsun'a sokmazlar, Amasya'ya sokmazlar! Haddini bil, bu millet Yunan mı ya! Senin ayakta durmaya mecalin var mı?

Haber Ara