Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 5 koyun 5 keçi verseler kaybedersin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı ile Başbakan anlaşamazsa ne olacak?' sözlerini eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 19:06:52

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 5 koyun 5 keçi verseler kaybedersin

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu'nun (TÜGEF) gerçekleştirdiği "TÜGEF Gelecek İçin Evet Diyor" programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi hakkındaki gafına cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; 

"Bu zat ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dersini hiç çalışmamış ya. Hayatı bunun hep böyle geçmiş. Kendi kulaklarınızla duydunuz. Hayır'ın gerekçesini anlatırken ne diyor? Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin başkanı olunca asıl kavga orada çıkar diyor. Burada zaten Başbakan olmayacak ki, sadece Cumhurbaşkanı olacak. Bu zata 5 tane koyun verin, 5 tane keçi verin kaybeder geri gelir. Kendi yalanları böyle gelir ayaklarına dolanır. Ya insan şu 18 maddeyi okumaz mı ? Biz cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı birleştiriyoruz. Anladın mı Kılıçdaroğlu?"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile başbakanlığın kaldırılacağını unutunca, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lazım" demişti.

Haber Ara