Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan istismar açıklaması: Yine gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde istismar önergesine dair konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 11:30:39

Erdoğan'dan istismar açıklaması: Yine gelecek

TIMETURK|HABER MERKEZİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde istismar önergesine dair açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, düzenlemenin yeterince özenli hazırlanmadığını ve istismara açık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle; 

"Yeterince özenli hazırlanmadığını ve istismara açık olduğunu gördüm. Bunun için maksadının dışında sınırlara taşmayacak şekilde değerlendirilmesini söyledim. Daha geniş ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümet gereken adımı attı. Geri çekti. İnanıyorum ki geniş mutabakatla parlamentoya yine gelecek." 

KADEM'DEN TEPKİ

Genel Başkan Yardımcılığını Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Meclis'e sunulan cinsel istismar düzenlemesine tepki göstermişti.

KADEM'in açıklamaları şu şekilde:" Tasarının, en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun "kendi iradesi"nasıl tespit edilecektir? Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Yukarıda da bahsettiğimiz maddeler gereğince; resmiyet kazanmamış birlikteliklerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda, Ceza İnfaz Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve sair mevzuat referans alınarak yeni düzenlemeler yapılabilir. Bu konuda Kadın ve Demokrasi Derneği ve konuyu çalışan uzman hukukçularımızla hazırladığımız detaylı raporu yetkililere sunarak, yeni bir düzenlemenin takipçisi olacağımızı, konuya ilişkin destek ve işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Kamuoyuna Saygı ile duyurulur."

Haber Ara