Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan istifa edecek belediye başkanlarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Belediye Başkanları istifa etmezse bedeli ağır olur' sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 13:38:58

Erdoğan'dan istifa edecek belediye başkanlarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Belediye Başkanları istifa etmezse bedeli ağır olur" sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Bedeli ağır olur demedim, gereği neyse yapılır dedim" dedi.

İşte o açıklamalar:

"3 BAŞKAN İTİFA EDECEK"

"Bedeli ağır olacak demedim. Gereği neyse o yapılır dedim. Şu an üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç tane daha var. Onlar da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. Arkadaşlarımız görüşmelerini yaptı. Şu an zannediyorum onlar da istifa verme hazırlığı içindeler.

Aksi taktirde gereği neyse yapılacaktır. Çünkü yetkili kurumlarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Ve şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil. Tam aksine teşkilatımızın bu noktada varış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini kendileriyle değerlendirdik. Burada böyle bir adım atılması gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu sıradan bir hareket de değildir. Bu bir dava hareketidir. Burada yer alan arkadaşlarımız  aslında bu sistemin nasıl çalıştığını çok iyi bilirler. Bu yüzden bize kalmadan ne yapmaları gerekiyorsa yaparlar."

Haber Ara